Novodomszky Éva a szezonális zöldségek, gyümölcsök szerelmese

Novodomszky Éva a szezonális zöldségek, gyümölcsök szerelmese

Novodomszky Éva
PUBLIKÁLÁS: 2022. október 22. 12:09
Fontos szerepet tölt be a Duna műsorvezetőjének életében az egészséges táplálkozás és a mozgás is. Jógázik, úszik és sokat sétál kutyájával, ételek tekintetében pedig előszeretettel készít szezonális alapanyagokból egészséges ételeket. Egy vadonatúj sütőtökös receptjét az olvasókkal is megosztja.

Fontos szerepet tölt be a Duna műsorvezetőjének életében az egészséges táplálkozás és a mozgás is. Jógázik, úszik és sokat sétál kutyájával, ételek tekintetében pedig előszeretettel készít szezonális alapanyagokból egészséges ételeket. Egy vadonatúj sütőtökös receptjét az olvasókkal is megosztja.

"Fontos, mivel hajtjuk a motort" – fogalmazott Novodomszky Éva azzal kapcsolatban, miért lényeges életében az egészséges életmód.

„Minél több zöldséget, gyümölcsöt igyekszem fogyasztani és ügyelek arra, hogy ezek lehetőség szerint szezonálisak legyenek. Itt van például a sütőtök, amelyből zseniális ételeket lehet készíteni” – mondta az Almárium új műsorvezetője, egy új kedvencét pedig az olvasókkal is megosztotta.

Novodomszky Éva

A fenti témákban ő is rendszeresen kap hasznos tanácsokat az Almáriumban, amelyet ősztől Kautzky Armanddal vezet, heti váltásban Radványi Dorottyával és Banner Gézával.

„Az Almárium egyfajta stabilitást ad a nézőknek, ami szerintem fontos, mert manapság a televíziós csatornák kínálata óriási”– emelte ki a Duna délutáni magazinműsorában rendszeresen megszólaló szakértőkről. Hétfőn jogi, közjegyzői, kedden fogyasztóvédelmi kérdésekre kaphatnak választ, szerdán nyugdíjszakértő érkezik a műsorba, csütörtökön kert-és növényápolás a téma, míg pénteken dietetikus segít megválaszolni a felmerülő kérdéseket.

„Nagyon szeretek kertészkedni. Nemrég a műsor egyik szakértőjétől tudtam meg, hogy ilyenkor ősszel milyen esetekben érdemes összegyűjteni a faleveleket a gyepről, és azt is, mit célszerű a tél beállta előtt megmetszeni” – mondta Novodomszky Éva.

sütőtök
Fotó: 123rf.com

RECEPT

1 kg sütőtököt meghámozunk, a belsejét kikaparjuk és felkockázzuk. Serpenyőben egy kevés olívaolajon megpirítunk egy gerezd fokhagymát és egy kis rozmaring ágat, majd mellé tesszük a felkockázott tököt és együtt is pirítjuk őket. Kivesszük a fokhagymát és a rozmaringot, lejjebb vesszük a lángot/főzőhőmérsékletet, ráöntünk a tökre 2 dl vizet vagy alaplét, megsózzuk és főzzük 15 percig, míg a tök megpuhul. Ha megfőtt, hozzáöntünk 2 dl zsírosabb főzőtejszínt, reszelünk bele szerecsendiót, majd az egészet összeturmixoljuk. Egy másik serpenyőben kevés olívaolajon megpirítunk 300 g felkarikázott olasz kolbászt (salsiccia) egy gerezd fokhagymával és egy kevés őrölt rozmaringgal, majd meggőzöljük egy kis fehérborral. E közben megfőzünk fél kg rövid csőtésztát és felvágunk körülbelül 1 cm-es kockákra 100 g édes provolone sajtot. Végül összekeverjük a tésztát a krémes tökkel, a sajttal és a kolbásszal, sütőtálba tesszük, szórunk rá friss borsot, és a tetejére reszelt parmezánt, előmelegített sütőbe tesszük és 240 fokon tíz percig sütjük.

Olvasd el ezt is!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.