A csöves kukoricát gyakran grillezve vagy főzve, vajjal és sóval meghintve tálalják. De tudta, hogy nyersen is lehet kukoricát enni? Elmondjuk, miért érdemes megfontolni, hogy nyersen egye meg ezt a finom zöldséget.
Ha még soha nem gondolt arra, hogy nyers kukoricát egyen, nincs egyedül. Az élénksárga késő nyári zöldséget általában megfőzik vagy grillen sütik, mielőtt vajjal sóval és fűszerekkel megkenik. Bár ezek ízletes elkészítési módok, nem ezek az egyetlen módok a kukorica elkészítésére! A nyers kukorica csőről való fogyasztása lehetővé teszi, hogy a kukorica teljes íze kibontakozzon - ha jó a kukorica, miért főznénk meg egyáltalán? Megnézünk néhány dolgot, amit érdemes szem előtt tartani a nyers kukorica fogyasztásakor, valamint adunk néhány tippet a fogyasztásához.
A zöldségek a kiegyensúlyozott étrend részét képezik, és tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és tápanyagokkal. Néha azonban ezeknek a jó dolgoknak nagy része eltűnik, amikor a magokat megfőzzük. A kukorica sem kivétel - nyersen fogyasztva több tápanyagot őriz meg. Ha tehát a legtöbbet szeretné kihozni a kukoricacsőből, hagyja ki a grillsütőt vagy a fazekat.
Ha nyers kukoricát fogyaszt, a következő értékes tápanyagok megmaradnak benne:
A kukoricának rossz híre van arról, hogy nehezen emészthető, és ez a benne lévő cellulóznak köszönhető. A trükk az, hogy jól meg kell rágni a kukoricát, ami segít lebontani a nehezen emészthető rostokat.
Lehetséges hátrányok
A kukorica sok étrend finom része, de a legjobb, ha mértékkel fogyasztjuk. A túl sok kukorica fogyasztása a következőkhöz vezethet:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.