Szerencsére már turmix formájában is bevihetjük
A magyarok csak az ajánlott rostbevitel felét fogyasztják el, ami hosszú távon súlyos egészségügyi problémákhoz vezet. Ma már azonban a zöldség- és gyümölcsfogyasztás mellett is számos alternatíva létezik, hogy fokozzuk a rostbevitelt, hatékonyabbá tegyük a fogyókúránkat, és tovább maradjunk egészségesek.
“A magyar konyha nem igazán tartalmaz olyan élelmiszereket, amelyek rostban gazdagok. Sok magyar sajnos nem figyel oda, vagy nem is elég edukált a helyes táplálkozással kapcsolatbanés a rostok fogyasztásának fontosságát illetően” - mondja Dr. G. Kiss Orsolya orvos, háziorvos, klinikai farmakológus, táplálkozástudományi szakember.
De vajon milyen egészségügyi kockázatnak tesszük ki magunkat ezzel?
A rövidtávú problémák hamar kialakulnak: rengetegen küzdenek lelassult anyagcserével, puffadással, szorulással, ezek talaján pedig elhízás vagy aranyér is kialakulhat.
“A kevés rostbevitel ráadásul hosszú távon igazoltan emeli a béldaganatok, valamint a szív-ésérrendszeri betegségekkialakulásának kockázatát, amelyek mind azélettartamot leröviditő tényezők lehetnek” - teszi hozzá az orvos. De miért különösen hasznos a szervezetünknek, ha rostban gazdag azétkezésünk?
A táplálékkal bevitt rost nem emésztődik meg, hanem segít a székletnek a gyorsabb távozásában. Fokozza a bélmozgást, az anyagcserét, így a salakanyag nem pang a belekben,ami lassíthatná a zsírokés szénhidrátok felszívódását, növelve a betegségek kockázatát. Már azzal gyorsulaz emésztésünk, ha több rostot viszünk be a szervezetbeés ezáltal elősegítjüka fogyást.
Zöldséggel, gyümölccsel, turmixszal és levesporral is bevihetjük
Rostban gazdag táplálkozás mellett azéhségérzet is kezelhetőbb: a bevitt táplálék zsír -és cukortartalmának kisebb hányada kerül felszívódásra, a rost ugyanis folyadékbevitel hatására megduzzad, ami teltségérzetet okoz, így később éhezünk meg utána.
Megfelelő mennyiségű rostot rengeteg zöldségés gyümölcs, magvak, teljes kiőrlésűgabonafogyasztásával vihetünk be. Ha azonban ez nem fér bele a napi étkezéseinkbe, jó megoldást jelenthetnek aDotsDiet porok. Ezek kiemelkedően magas mennyiségű rostot tartalmaznak, így segíthetnek a diétánk sikerességébenés egészségünk megőrzésében is.
“Orvosként, táplálkozástudományi szakemberként és rohanó életet élő anyaként fejlesztettem ki a termékeket, míg az ízek harmóniáját egy executiveséf segített maximalizálni” - mondja Dr. G. Kiss Orsolya, aki egyúttal aDotsDietvezetője is.
A leves, turmix és a citromosital-por életmódszerűen beilleszthető a napi táplálkozásunkba 1-3 étkezés kiváltására. Aki intenzív fogyókúrába szeretne kezdeni, annál akár egy időre azösszesétkezéstérdemes Dots-ra cserélni.
Aki azonban például reggelente rohan, vagy este csúszikel a táplálkozással, annak az adottétkezés helyettesítése már megoldást jelenthet.
“Az italporból napi egy elfogyasztása mindenkinek ideális. Ráadásul ilyenkor nemcsak egy finom, frissítő italt iszik az ember, hanem a rost mellett a napi C-és D-vitamin-szükségletét is kielégíti” - zárja az orvos.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.