Akár az ízük, akár a textúrájuk ellen van kifogásod, igenis tudsz egészségesen étkezni akkor is, ha a zöldségeknek már a gondolatától is kiver a víz.
1. Egy kis csavar– Adj egy utolsó esélyt a már ismert zöldségeknek, gyümölcsöknek, méghozzá a következő kis csavarral: kóstold meg őket sóval és vajjal. Így nemcsak az ízük lehet kellemesebb, hanem ebből következően többet is ehetsz belőlük. Nem kell attól tartanod, hogy ezzel ártasz az egészségednek (de azért a só és a vaj mennyiségére ügyelj). Ha így sem jönnek be a már ismert zöldségek, akkor ismerkedj meg újakkal, mint például az édesburgonya! Ez, ahogy a neve is mutatja, édesebb, ennek köszönhetően pedig olyanok is megszerethetik, akiknek a zöldségek ízével egyébként nem igazán vannak kibékülve.
2. Csapd be magad– Ki mondta, hogy csak szeletelve, darabolva ehetsz zöldségeket? Csapd meg magad, és pürésítsd le ezeket, majd ezt keverd fűszeresebb szószokhoz (észre sem fogod venni a különbséget), vagy add az apróra kockázott zöldségdarabkákat fasírthoz. Miközben jóízűen falatozol, talán el is feledkezel majd róla, hogy zöldség is van az ételben.
3. Amikor semmi sem segít– Persze, van, hogy minden hiába… de ebben az esetben is van megoldás: a zöldségekben található vitaminokat, ásványi anyagokat gyümölcsökből is pótolhatjuk. Csak azt érdemes tudni, hogy mit miből. Például az A-vitamint spenót, édesburgonya, répa helyett mangó vagy sárgabarack fogyasztásával is bevihetünk a szervezetünkbe. Folsavat kelbimbó és spenót helyett narancs-, banán- és papaya szeletek elmajszolásával, káliumot pedig brokkoli és articsóka helyett nektarinnal, gránátalmával vagy kivivel. Ha a helyettesítést választod, ne feledd, hogy a gyümölcsök természetes cukortartalma magasabb a zöldségekénél, így a mennyiségekre nem árt jobban odafigyelni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.