Diétázás során nem elég csak számolni a kalóriákat, de fontos az is, hogy mennyit éget el a szervezet. Ahhoz, hogy több energiát égessünk el a nap folyamán fel kell gyorsítanunk az anyagcserénket.
Az anyagcsere működését a pajzsmirigy szabályozza. Nem véletlen, hogy a pajzsmirigy alulműködése elhízáshoz vezethet. Természetesen a testmozgás, illetve a napi másfél liter vízfogyasztás is nagyon fontos, hogy beindítsuk az anyagcserét. De egyes ételek is hozzásegíthetnek a helyes pajzsmirigyműködéshez, ami ezáltal az anyagcserét is felgyorsítja.
Íme a leghatékonyabb anyagcsere gyorsító ételek, melyek kevés kalóriát és sok értékes mikrotápanyagot tartalmaznak, így a fogyás is sokkal látványosabb lesz.
Tengeri herkentyűk
A tengeri halaknak, rákoknak, kagylóknak nagyon magas a jódtartalmuk. A jód pedig a pajzsmirigy anyagcsere serkentő hormonjának előállításához elmaradhatatlan. A tengeri herkentyűkön kívül még a tengeri algák és a barna moszat is kiváló jódforrások, így érdemes ezeket az ételeket is beépíteni az étrendünkbe.
Brazildió
Ez a nagy alakú csonthéjas az egyik legkiválóbb szelén forrás. A szelén az anyagcsere hormonját hússzor aktívabbá alakítja, így a diófélék közül a brazildiót érdemes választanunk, ha diétázunk.
Citrom
A citromban lévő savak lassítják, illetve egyes esetekben megakadályozzák a szénhidrátok felszívódását, és csökkentik a szervezet glikémiás szintjét. Emellett a citrom magas C-vitamin tartalma segíti az immunrendszer működését, ami szintén hozzájárul a megfelelő pajzsmirigy működéshez. Érdemes minden étkezés előtt meginni egy pohár citromos vizet, hogy felgyorsítsuk az emésztési folyamatokat és a zsírégetést.
Erős paprika
A csípős paprika a kapszaicin nevű vegyülettől lesz csípős. Ez pedig bizonyítottan anyagcsere gyorsító hatású, és a keringés működését is segíti.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.