A Vénák Hete alkalmából segítünk megőrizni az egészséged: jön a vénabarát jógavideó és recept.
Most a fekvő pillangó tartást mutatjuk be nektek, amelyet lábnyújtással kombinálunk. A fordított testhelyzet, a lábak emelése jó hatással vannak a visszerekre. Ennek oka, hogy a gravitáció ebben az esetben érted dolgozik, hiszen így nem a vénák, hanem a jó öreg nehézségi erő szállítják a vért a szíved irányába.
A gyakorlat ráadásul nyújtja az izmokat a láb hátsó felében, ami rugalmasabb izomzathoz vezet. Ez azért előnyös, mivel a rugalmasabb izom kevésbé tapad és merevedik el, ezáltal jobb a keringése is. Nyugodtan emeld fokozatosan az ismétlések számát is!
Ha megéheztetek a gyakorlat közben, egy ízletes, könnyen és gyorsan elkészíthető répaszeletet javaslunk éhségetek csillapítására.
Sajtos, zabpelyhes sós répaszelet zöldfűszeres tejfölös mártogatóval
Hozzávalók: 15 dkg zabpehely, 17,5 dkg sárgarépa, finomra reszelve, 17,5 dkg sajt, reszelt, 1 felvert tojás, csipetnyi vegyes szárított vagy friss fűszernövény, egy kis vaj, só és bors, tejföl, friss zöldfűszer (petrezselyem, menta, koriander, só-bors, fokhagyma)
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Egy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a reszelt répát, a sajtot, a tojást és a zöldfűszereket. Sóval, borssal ízesítjük. Egy 20 cm-es négyzet tepsit kibélelünk sütőpapírral és ebbe nyomkodjuk bele a tésztát. Apró vajdarabokkal megszórjuk és kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Ne feledd, a vénáid hálásak lesznek mind az ínycsiklandó falatokért, mind a jógagyakorlatért!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.