Először is nézzük a legalapvetőbb kérdést, mitől zöldül be a krumpli?A válasz roppant egyszerű és magától értetődő: anapfénytől.
Ha aburgonyát közvetlen napsütésnek tesszük ki, akkor a bennetalálható klorofill hatására elkezd bezöldülni. Ezért szokták sötét kamrában, pincében tárolni, és részben ebből az okból vermelték el a nagyszüleink télre.
A probléma abban rejlik,hogy amikor a klorofilltartalma elkezd növekedni a burgonyának, akkor valószínűlegtöbbszolanin istermelődik benne. Utóbbi vegyület nagy mennyiségben fogyasztva emésztési zavarokat okozhat az émelygés, hasmenés, fejfájás mellett. Ahhoz, hogy ezeket a kellemetlen tüneteket tapasztaljuk, jelentős mennyiséget kell elfogyasztanunk belőle, illetve az ilyenburgonyát már keserű ízéről is gyorsan fel lehet ismerni. A megoldás tehát egyszerű, ha keserű, ne együk meg.
Jó hír, hogy nem kell az egész zsák krumplit kihajítanunk, ha egy-két darabon zöld foltokat fedezünk fel, elegendő, ha pucolás közben az elszíneződött részeket kivágjuk. A bezöldülést pedig eleve jelentősen elodázhatjuk, ha a megvásárolt krumplit megfelelően tároljuk hűvös, száraz és sötét helyen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.