Bebizonyították, hogy a fogyókúrázók nyugodtan fogyaszthatnak krumplit, ugyanis az könnyen része lehet egy alacsony kalóriatartalmú fogyasztó diétának.
,,Ez is bizonyítja, amit az étkezési szakértők már régóta hajtogatnak; ha fogyásról van szó, nem bizonyos ételcsoportok elhagyása, hanem a kalória-bevitel csökkentése a lényeg" - nyilatkozta Dr. Britt Burton-Freeman, a kutatás vezetője. ,,Nincs bizonyíték arra nézve, hogy a burgonya, ha megfelelően van elkészítve, ne lehetne része egy egészséges fogyókúrás étrendnek."
A kutatás során, 86 túlsúlyos férfi és nő étkezési szokásait kísérték figyelemmel a tudósok. A résztvevők mind egy 12 hetes csökkentett kalóriaszámú étrendet követtek, amelyben a burgonya a megengedett ételek között szerepelt. A résztvevőket három csoportra osztották, és csoportok tagjai véletlenszerűen 5-7 adag burgonyát kaptak hetente.
A kutatás végére mindegyik csoport tagjai jelentős súlyfeleslegtől szabadultak meg. Egy közepes darab héjas krumpli 110 kalóriát, rengeteg káliumot (620mg) és még több C-vitamint tartalmaz (a szükséges napi beviteli mennyiség felét). A burgonya ezen kívül nem tartalmaz zsírt, sót és koleszterint.
,,Az utóbbi években a burgonyára, mint a fogyás ellenségére tekintettünk, most azonban úgy tűnik, el kell fogadnunk, hogy a krumpli az egészséges fogyás egyik eszköze lehet" - nyilatkozta Kathleen Trious, az Egyesült Államok Burgonya Érdekvédelmi Szervezetének (USPB) elnöke.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.