Egy amerikai tanulmány kimutatta, hogy heti egy avokádó elfogyasztása 21 százalékkal csökkenti a szívbetegségek kockázatát –írja a Mirror.
Egy új tanulmány szerint heti két vagy több adag avokádó elfogyasztása ötödével csökkenti a szívbetegségek kockázatát.
Az avokádóban 20 féle vitamin és ásványi anyag található. Egy 100 grammos gyümölcs többek között tartalmazza a napi ajánlott K-vitamin mennyiség 26, C-vitamin 17, B5-vitamin 14 és B6-vitamin 13 százalékát.
Az avokádó a létező egyik legzsírosabb növényi étel, azonban nem akármilyen zsírokat tartalmaz. Nagy részük olajsav formájában van jelen a gyümölcsben, mely gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.
A Journal of the American Heart Association (JAMA) folyóiratban megjelent új tanulmányban 68 786 nő és 41 701 férfi vett részt.A kutatás megállapította, hogy a rendszeresen avokádót fogyasztó emberek egészségesebbek, magasabb a tápanyagbevitelük, és fele annyira hajlamosak arra, hogy anyagcsere-zavar alakuljon ki szervezetükben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.