Grillezzünk, míg ilyen jó az idő! Az avokádó hamar elkészül, és mindemellett rendkívül ízletes.Az avokádó szinte univerzális növény: gyümölcs, zöldség és gyógynövény is egyben. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, és vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns. Ha valami különlegességet szeretnénk az asztalra tenni, de nincs ötletünk, kipróbálhatjuk a grillezett avokádót. Biztosan hamar elnyeri mindenkinek az ízlését.
Adag: 4 fő
Elkészítési idő: 10 perc
Grillezési idő: 10 perc
Elkészítés:
1. Keverjük össze az olajat a citromlével, majd ezzel a keverékkel kenjük be az avokádókat. Az avokádó vágott oldalát sózzuk meg.
2. Ha szenes grillt használunk, helyezzük az félbe vágott avokádókat egyenesen a grill rácsára, hagyjuk fedetlenül, és süssük 5 percig vagy, ameddig barnás színük nem lesz. Közben forgassuk az avokádókat. Töltsük meg az avokádókat egy negyed csészényi fűszeres szósszal, és reszelt sajttal. Takarjuk le a grillt, és hagyjuk az avokádókat 5 percig,. (Ha gáz-grillt használunk, melegítsük elő, majd átlaghőmérsékleten süssük az avokádókat. Az avokádó gyümölcsöket közvetlenül a rácsra tegyük, fedjük le és hagyjuk sülni, akárcsak a szenes grill esetében).
3. Amikor megsült, vegyük le az avokádókat a grillről. Szórjuk be a felső részét őrölt korianderrel. Ha szeretnénk, zöldségekkel, fűszeres szósszal vagy akár tejföllel is tálalhatjuk. Ez a recept négy adag étel elkészítésére elegendő.
![]() |
Grilleznivalóan finom avokádó |
Napi ajánlott érték: 2000 kalória
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.