Így grillezzünk avokádót!

avokádó
PUBLIKÁLÁS: 2018. augusztus 12. 14:00
Grillezzünk, míg ilyen jó az idő! Az avokádó hamar elkészül, és mindemellett rendkívül ízletes.Az avokádó szinte univerzális növény: gyümölcs, zöldség és gyógynövény is egyben. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, és vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns. Ha valami különlegességet szeretnénk az asztalra tenni, de nincs ötletünk, kipróbálhatjuk a grillezett avokádót. Biztosan hamar elnyeri mindenkinek az ízlését.

Grillezzünk, míg ilyen jó az idő! Az avokádó hamar elkészül, és mindemellett rendkívül ízletes.Az avokádó szinte univerzális növény: gyümölcs, zöldség és gyógynövény is egyben. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, és vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns. Ha valami különlegességet szeretnénk az asztalra tenni, de nincs ötletünk, kipróbálhatjuk a grillezett avokádót. Biztosan hamar elnyeri mindenkinek az ízlését.

A grillezett avokádó elkészítése:

Adag: 4 fő

Elkészítési idő: 10 perc

Grillezési idő: 10 perc

Hozzávalók

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 nagy, érett, félbe vágott avokádó, mag és héj nélkül (megközelítőleg 450 g)
  • 1/8 kiskanál só
  • 1/4 csésze csípős szósz
  • 28 g reszelt sajt (1/4 csésze)
  • Aprított friss koriander
  • Zöldségek (választható)
  • Pikáns szósz (választható)
  • Tejföl (választható)

avokádó

Elkészítés:

1. Keverjük össze az olajat a citromlével, majd ezzel a keverékkel kenjük be az avokádókat. Az avokádó vágott oldalát sózzuk meg.

2. Ha szenes grillt használunk, helyezzük az félbe vágott avokádókat egyenesen a grill rácsára, hagyjuk fedetlenül, és süssük 5 percig vagy, ameddig barnás színük nem lesz. Közben forgassuk az avokádókat. Töltsük meg az avokádókat egy negyed csészényi fűszeres szósszal, és reszelt sajttal. Takarjuk le a grillt, és hagyjuk az avokádókat 5 percig,. (Ha gáz-grillt használunk, melegítsük elő, majd átlaghőmérsékleten süssük az avokádókat. Az avokádó gyümölcsöket közvetlenül a rácsra tegyük, fedjük le és hagyjuk sülni, akárcsak a szenes grill esetében).

3. Amikor megsült, vegyük le az avokádókat a grillről. Szórjuk be a felső részét őrölt korianderrel. Ha szeretnénk, zöldségekkel, fűszeres szósszal vagy akár tejföllel is tálalhatjuk. Ez a recept négy adag étel elkészítésére elegendő.

Avokádó
Grilleznivalóan finom avokádó

Tápérték/4 adag

  • Kalória: 204
  • Zsír összesen: 19 g
  • Zsírsav: 4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsír: 11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav: 2 g
  • Koleszterin: 16 mg
  • Nátrium: 292 mg
  • Szénhidrát: 9 g
  • Cukortartalom: 0 g
  • Rostok: 6 g
  • Fehérje: 4g
  • C vitamin 15% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
  • A vitamin 0% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
  • Kalcium: 7% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)

Napi ajánlott érték: 2000 kalória

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.