A franciák karácsonykor pezsgőt isznak, a németek krampampulit, nálunk inkább a bor a jellemző, de Szilveszterkor a bólé a nyerő.
A legtöbb háziasszony a jól bevált bóléreceptjét keresi elő, hogy aztán a vendégseregnek leesen az álla a tudományunktól, amit nem csak a vacsorásnál tudunk kamatoztatni. Az ünnep ideje alatt, annyi mindenre lehet koccintani, ezért is lenne kár kihagyni a csodás alkalmat, hogy valami extrát készítsünk a szeretteinknek és barátainknak.
Amire szükségünk lesz: 250 g fagyasztott meggy, 250 g fagyasztott eper, 1 citrom karikázva, 250 g mazsola, 1 liter lehetőleg száraz bor, fél liter rum, 1 üveg pezsgő
A hideg borral és rummal egyszerűen keverjük össze a gyümölcsöket és a mazsolát, majd tegyük vissza azt a hűtőbe. A pezsgőt érdemes akkor hozzáadni a bóléalapunkhoz, ha már megérkeztek a vendégek. A kellő édesség elérése érdekében nyugodtan használhatunk cukrot, de ha édes pezsgőt választunk, talán el is hagyható.
Amire szükségünk lesz:2 üveg magozott meggybefőtt, 2 üveg pezsgő, 2 liter gyömbér, 1 kis darab reszelt gyömbér
A lereszelt gyömbért és a meggyet annak levével együtt alaposan keverjük össze, majd hagyjuk egy kicsit összeérni az ízeket. Ezután jöhet a pezsgő és a gyömbéres üdítő. Ha a gyerekeket sem szeretné kihagyni a mókából, akkor nekik elkészítheti ugyanezt a receptet alkoholos helyett, kölyökpezsgővel.
Amire szükségünk lesz: 3 mangó, 10 cl sárgabaracklikőr, 8 cl barna rum, 2 narancs leve, 2 citrom leve, 4 ek cukor, 2 üveg száraz fehérbor, 2 üveg száraz pezsgő
Első lépésként összevágjuk a gyümölcsöket majd a pezsgőn kívül minden hozzávalót hozzáöntünk. Az alap mehet egy órára a hűtőbe, majd szervírozáskor jöhet hozzá kedvenc száraz pezsgőnk.
Amire szükségünk lesz: 2 liter szőlős üdítőital, déligyümölcs (narancs, mandarin, grapefruit, banán, citrom), egyéb gyümölcs (alma, körte, barack, cseresznye, esetleg meggybefőtt), 1 üveg befőttlé, 5 dkg mazsola, rumaroma
A mazsolát annyi rumaromás vízbe áztatjuk, hogy bőven ellepje. A szemeket fél óráig hagyjuk puhulni. A gyümölcsöket a leszűrt befőttel összevágjuk egy mély tálba, majd jöhet az üdítő és a befőtt leszűrt leve. A legvégén a bólénkhoz hozzáadhatjuk a rumaromába áztatott mazsolaszemeket is (nem kell leszűrni). Hagyjuk állni pár órát, de ha a gyerkőcök nem bírnak várni, akár azonnal is fogyaszthatják.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.