Ezért próbáljuk ki a bio rizsszirupot!

blog
PUBLIKÁLÁS: 2021. november 17. 13:33
A cukorbetegség az egyik leggyakoribb civilizációs betegség, amely egyre fiatalabb életkorban, egyre több érintettnél, egyre súlyosabb következményekkel jelentkezik.

A cukorbetegség az egyik leggyakoribb civilizációs betegség, amely egyre fiatalabb életkorban, egyre több érintettnél, egyre súlyosabb következményekkel jelentkezik.

Kutatások bizonyítják, hogy a cukor rejtve nagyon sok élelmiszerben benne található. A cukor fogyasztása megterheli a hasnyálmirigyet, felelős a szervezet savasodásáért, az emésztési problémákért, ezáltal az elhízásért is. A fogszuvasodás kialakulásának is a cukorfogyasztás az okozója, mivel a sok cukor kivonja szervezetünkből a kalciumot. Az immunrendszerünk is gyengül, fáradékonyabbak, kimerültebbek leszünk, feszültté, stresszessé válhatunk.

Foto:123rf.com

Az édes ízhez viszont ragaszkodunk, ez egészíti ki a sós, savanyú, keserű ízvilágot, már csak a változatosság kedvéért is. Egyébként ez a vonzalom a születésünkig vezethető vissza, hiszen az anyatej íze is enyhén édeskés, így nem véletlen, hogy a kisgyerekek imádják az édes ízt. Az édes szónak nem utolsósorban van egy pozitív hangzása is, így észrevétlenül is úgy épül be az édesség szeretete a mindennapjainkba, hogy észre sem vesszük. Természetesen az emberi szervezetnek folyamatosan van is szüksége az édes, vagy édeskés ízekre, hogy energiát termeljen belőle a működéshez, de szerencsére ma már ezt sem olyan nehéz egészségesebben csinálni.

Foto:pixabay.com

A természetben megtalálható édesítőszerek piaca az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt. A fogyasztók is megérettek a váltásra, és már nyitottak a természetes megoldásokra. A különböző művi édesítőszerek ideje szerencsére letűnni látszik, és az igazán tudatos felhasználó ma már bátran próbál ki egy elsőre furcsábban hangzó terméket is. Ilyen a bio Rizsszirup, amely nem más, mint egy ellenőrzött ökológiai gazdaságból származó, sűrűn folyó, mézhez hasonlító állagú természetes édesítőszer, amely a cukorhoz hasonlóan széleskörűen felhasználható. Aki a kávét édesen szereti, keverhet bele 1-2 mokkáskanál rizsszirupot, de édesíthetjük vele a desszertjeinket, használhatjuk sütésnél, illetve szószok, szörpök, italok készítésénél. A rizsből nyert szirupban néhány olyan fontos nyomelem is megtalálható, mint a mangán, magnézium vagy a cink. A rizsszirup jó B-vitamin forrás, s ezeken kívül káliumot, kalciumot, nátriumot, vasat is tartalmaz.

gy tál fekete rizs, és távol maradnak a kórok! Ezt a rizstípust nem véletlenül emlegetik „elfelejtett” rizsként. Olyan magas a tápanyagtartalma, hogy az ősi Kína nemesei meg akarták tartani maguknak.

Ezzel a gyors reggelivel például azonnal megajándékozzuk magunkat egy jó adag energiával, és máris indulhat a nap:

Almás-diós zabkása

Hozzávalók:

2 nagyobb alma,100 g zabpehely,1 teáskanál fahéj,5-6 szem dió,1-2 evőkanál bio rizsszirup,víz,csipet só

Egy kis edényben vizet forralunk, egy csipet sót teszünk bele, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és lassú tűzön megfőzzük. Ha már puhul, hozzákeverjük a bio rizsszirupot is. Amíg fő, addig az almákat, meghámozzuk, kimagvaljuk és lereszeljük, meghintjük ízlés szerint egy kevés fahéjjal. A diót megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk. A sziruppal édesített zabkását egy tálba tesszük, rákanalazzuk a fahéjas almát, megszórjuk a diódarabokkal, és tálaljuk. Pompás, tápláló reggeli, tízórai vagy uzsonna!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.