A keserű uborkaként is ismert balzsamkörte gazdag vasban, béta-karotinban és káliumban. Ugyanakkor azt is kimutatták, hogy enyhíti a székrekedést és segíti a vérkeringést, ezáltal pedig fogyást idéz elő a testben.
A keleti orvostudomány már hosszú ideje hangsúlyozza, hogy a betegségeket azegészséges étrenddellehet megelőzni. A diétázásnak nincsenek káros mellékhatásai, mint ahogy azt a nyugati orvostudomány hirdeti. Ha egészséges ételeket vezetünk be az étrendünkbe, könnyebb lesz megelőznöd és megállítanod a betegségeket, komoly orvosi beavatkozások nélkül. Abalzsamkörte, az egyik ilyen hasznos növény akínai étrendben.
A keserű uborkaként is ismert balzsamkörtegazdag vasban, béta-karotinban és káliumban. Ugyanakkor azt is kimutatták, hogy enyhíti a székrekedést és segíti a vérkeringést, ezáltal pedig fogyást idéz elő a testben. A Fülöp-szigetek egészségügyi osztálya, abalzsamkörtét étrend kiegészítőnek ajánlja. A laboratóriumi vizsgálatok azt is kimutatták, hogy megakadályozza a HIV vírus terjedését.
Mindezek mellett, a legrégebbről ismert jótékony hatása acukorbetegséggelköthető össze. A kínai orvosi feljegyzésekből már régen kiderült, hogy olyan tulajdonságai vannak, amelyek megelőzik a cukorbetegséget. A manapság elterjedt cukorbetegség tüneteihez kapcsolódó feljegyzések szerint, a balzsamkörte enyhíti a szomjat és tisztítja a látást.
Japán és thaiföldi egyetemek kutatásai szerint, a balzsamkörte lecsökkenti a vércukorszintet akár 25%-al is. Mivel napjainkban a cukorbetegség egyre jobban terjed, a balzsamkörte bevezetése az étrendbe egy jó és olcsó megoldás a vércukorszint csökkentésére és a cukorbetegség megelőzésére.
A balzsamkörtének elég fura íze van. Ahogy a nevéből is következtethetünk(keserű uborka) keserű íze van.Viszont sok kínai recept van, amely egy kellemes ételt varázsol ebből a növényből. Levesekbe teszik, hal és pecsenye közötti előételként tálalják, és sokszor megtöltik vagy salátákba teszik. A keserűsége kiemeli a fűszerek ízét. Nyáron egy nagyon felfrissítő ételnek bizonyul.
Hol kaphatunk balzsamkörtét, és hogyan készíthetjük el? A legtöbb ázsiai zöldségpiacon kapható abalzsamkörte. Egybarázdált uborkához hasonlít, és akkor a legfinomabb, ha világoszöld színe van. Az elkészítése egyszerű, csak vágjuk ketté, kaparjuk ki a rostos belsejét és a magvait. Nyersen vagy főve ehető. Minél többet fő, annál jobban eltűnik a keserű íze, de amint tudjuk, a növények, ha sokat főnek elveszítik a tápértéküket.
Olykor-olykor mindenkinél felléphetnek különböző szemfertőzések: gondoljunk csak az árpára, vagy a bakteriális kötőhártya gyulladásra. Szerencsére mindkét állapot gyorsan gyógyul, és utána legtöbbször hosszú ideig nem is jön elő.Megjegyzés:Ha diétázni akarunk, ezt mérsékelten kell tennünk. Az alacsony vércukor szintűeknek és a terhes nőknek nem kellenebalzsamkörte levetinniuk vagy túl sokat enniük belőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.