Ehető darázsfészek?

sütemény
PUBLIKÁLÁS: 2021. június 12. 14:13
Ijesztően hangzik, de finom édesség: ha nem tartózkodunk a meglehetősen édes süteményektől, a darázsfészek ideális választás nekünk!

Ijesztően hangzik, de finom édesség: ha nem tartózkodunk a meglehetősen édes süteményektől, a darázsfészek ideális választás nekünk!

Ha van kedvünk egy kellően édes, tésztás finomsághoz, készítsük el a darázsfészek névre hallgató sütit! Talán visszahőkölünk a neve hallatán, érdemes azonban megkóstolni!

Hozzávalók:

  • 2 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 15 dkg vaj
  • csipet só
  • 40 dkg liszt

A töltelékhez:

  • 10 dkg vaj
  • 14 dkg cukor
  • 10 dkg durvára őrölt dió
  • 5 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tészta hozzávalóit összekeverjük, és jól kidolgozzuk, 45 percig langyos helyen kelesztjük. Kelés után kilisztezett nyújtódeszkára borítjuk a tésztát és 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, és a kinyújtott tésztává kenjük, a dióval megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit.

3 cm-es darabokra vágjuk, és egy kivajazott lábosba állítjuk, egymástól 2 cm távolságra. Még 30 percig kelesztjük, majd közepesen meleg sütőben sütjük. Közben a tejben felforraljuk a cukrot és a vaníliás cukrot, s ezzel meglocsoljuk. Ezután még 15 percig sütjük.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.