Valljuk be: ha az ember grill partit rendez, érdemes előállnia néhány jó ötlettel: tudniillik, hogy mi legyen a húsok mellé. Mert nem mindegy ám, mennyire csábító egy igazi szósz-újdonság!
De itt az ideje, hogy valami újat is kipróbálj a megszokottakon kívül! Lepd meg barátaidat ezekkel a szószokkal, és hidd el, hogy a siker nem marad el!
Édes és enyhén fűszeres. Marha vagy sertés húsokhoz egyaránt remek párosítás
Hozzávalók:
Így készítsük:
Az összes hozzávalót tegyük egy közepes serpenyőbe és forraljuk össze. Amint felforr ez az alap, vegyük alacsonyra a hőfokot, így rotyogtassuk jó 30-40 percig. Ha nem használjuk fel az egészet, a hűtőben egy hétig is eláll.
A nyárvégi hőségben gyakran összegyűlünk barátainkkal egy jó kerti sütögetésre. A grillezés kellemes alkalom a kikapcsolódásra, vidám együttlétre.Hamar elkészíthető különleges finomság. Édes, illatos, fűszeres zamatú szósz, csirkékhez különösen finom!
Hozzávalók:
Így készítsük:
Olvasszuk fel a vajat. Amíg a olvad, tegyük a jalapenot a lángba és süssük meg.
Adjuk a vajhoz a cukrot. Amíg forr a cukor, egy késes aprítóban vagy turmixban keverjük össze a többi hozzávalót. Öntsük vissza a lábosba és rotyogtassuk 30 percig.
Evvel a szósszal a sütés utolsó 15 percében kedveskedhetünk a húsnak! Csak kenjük meg és süssük tovább! Természetesen a maradék szószt tegyük ki az asztalra, mert jól fog jönni mártogatni is!
Hozzávalók:
Így készítük:
Mindent tegyünk egy megfelelő méretű lábosba, és főzzük össze a hozzávalókat kb. 15 percig. (Az alkohol elpárolog a főzés alatt, így nem kell a hatásától tartanod.)
A leggyorsabb, főzés nélkül készíthető szósz.Krémes, illatos és savanykás!
Hozzávalók:
Elkészítés: Keverjünk össze mindent alaposan! (Használjunk frissen őrölt borsot, vagy csak törjük durvára mozsárban.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.