A hideg időszak utolsó hónapjaiban, amikor még mindig kitart a tél, az ember a gyakori tavaszi idő ellenére is úgy érzi: energiája egyre fogy, és jókedvet szeretne. Ha mással nem, az étkezésével segíthet egy kicsit magán.
Nehéz elviselni a téli hónapokat, amikor már a végén járunk. Ha szeretjük is a telet, a végére elfáradhatunk. Energiátlannak érezzük magunkat, megvisel, s úgy érezzük, elég a szürkeségből.
Ha diétázni szeretnénk, hasznos, ha tisztában vagyunk az egyes gyümölcsök, olajos magvak, déligyümölcsök beltartalmi értékeivel. Kalóriatáblázat.Mivel tarthatnánk szinten magunkat, amíg jön a tavasz? Íme néhány, kifejezetten februári ,,szuperétel"! Tápanyagokban, vitaminokban gazdagok és ízletesek, s az egészséges étrend kiemelkedő ,,tartozékai".
Kiváló rost-forrás, sok C- és E-vitamin, valamint kálium van benne. Finom, lédús és kicsit savanykás, frissítő hatású. Nagyobb mennyiségben is bátran fogyasszuk! Gyümölcssalátához és desszerthez is kitűnő!
Nagyon hasznos az emésztésünkre, ezért ajánlatos vacsora után fogyasztani belőle, hogy a gyomrunk dolgát könnyítsük, és csökkentsük a ,,gázokat". C-vitamint, kalciumot és káliumot is tartalmaz. Téli salátákhoz, vagy főzve tésztákhoz és pörköltekhez is adhatjuk. A magokat felhasználhatjuk különféle receptekhez.
Ha van hónap, amikor az étcsoki - vagy fekete csokoládé - evés különösen hasznos, az a február. Mérséklet fogyasztása ajánlott, s számos előnye van. Nem csak a hangulatot javítja, magas antioxidáns-tartalma segít a gyulladáscsökkentésben. Friss eperrel különösen finom! Ne feledjük, a mértéktelen csokifogyasztás nem egészséges!
Kalóriaszegény, zsír- és sómentes, ugyanakkor C-vitaminban és folsavban gazdag. Ha a burgonya- és egyéb köretektől besokalltunk, váltsunk karfiolra! Salátába tehetjük, de levest, rakott egytálételt is készíthetünk belőle: nagyon ízletes kombinációk születhetnek!
Ez a gyümölcs egy véletlen, vagy szándékosan előállított hibrid, a grapefruit, és a mandarin között. Nagyszerű C-vitamin forrás! Heszperitinben is gazdag, ami egy antioxidáns: megvan a képessége a rákos sejtek növekedésének meggátlására. A tangelo könnyen meghámozható és bármikor magunkkal vihetünk párat belőle.
Az egyik legjobb téli étel! A brokkoli után a második olyan zöldség, mely glükozinolátban igen gazdag, és képes megvédeni a rák ellen. Számos ételhez használható, olívaolajjal és tengeri sóval fogyasztva különösen ízletes, és egészséges!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.