Ezért egészséges a kávégyümölcs kávé

Ezért egészséges a kávégyümölcs kávé

cascara
PUBLIKÁLÁS: 2021. január 11. 17:36
Újabban mindenki a kávégyümölcs piros húsából készült kávét (teát?) issza. Miért?

Újabban mindenki a kávégyümölcs piros húsából készült kávét (teát?) issza. Miért?

Az alap a kávé, másoknak ott a zöld tea, jön akombucha, amely szuperfooddá nőtte ki magát, és az elég érdekes változatok is. Emlékszünk a brokkoli kávéra?Mind-mind azt ígérik, hogy jobbak a többinél, így-úgy segítenek nekünk, mennyire egészségesek, és sokkal több energiát nyújtanak, mint bármi más.

A legújabb ilyen őrület a kávégyümölcsből készült kávé. Többen találkoztunk már a kávégyümölcs teával korábban. A kávébabot fedő gyümölcshús tele van természetes antioxidánsokkal.Ezt gyakran cascarának nevezik, amely spanyol eredetű szó, jelentése héj vagy maghéj. A kávé ezen részét betakarításkor általában félredobják – pedig értékes alapanyag.

Foto:pixabay.com

Milyen előnye van, ha ezt fogyasztjuk?

Dr. Megan Colletto dietetikus egyik kutatása bebizonyította, hogy a kávégyümölcs növeli az agyi eredetű neurotróf faktor (BDNF) szintjét. A BDNF egy fehérje, amely bizonyítottan védi az idegsejteket. Ez a neuro-szuper fehérje felelős azért, hogy a szervezet képes legyen a sérült neuronokat javítani és újakat növeszteni. Ez által gyorsabban tanulunk, valamint jobban emlékezünk.

A depresszió, a diabétesz és szívmegbetegedések, neurodegeneratív betegségek (Parkinson-kór, Alzheimer-kór) ellenszereként tanulmányozzák a kávégyümölcsöt.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.