Ilyenkor hajlamosak vagyunk azt gondolni, vége a nyári vitamindömpingnek és jöhetnek a téli nehéz ételek, hiszen nem árt feltankolni egy kis „fókazsírt” a nagy hidegre. Ne dőljünk be a könnyebb megoldással kecsegtető kísértésnek, hiszen a hideg őszi és téli hónapokban is számtalan módja van annak, hogy könnyű és tápláló fogásokat készítsünk.
A fagyos őszi-téli napokon jóval kevesebbet mozgunk, inkább bevackoljuk magunkat a fűtött szobába. Ilyenkor észrevétlenül felszaladhat pár plusz kiló is. Kis odafigyeléssel azonban könnyen készíthetünk tápláló és könnyű ételeket. Nem árulunk el titkot, ha azt mondjuk: a kiegyensúlyozott táplálkozás a boltban, vásárláskor kezdődik. Köztudott, hogy éhesen nem ajánlott elindulni bevásárlókörútra, ezért készüljünk egy listával, amelyen már a tervezett heti menü alapján kereshetjük az élelmiszereket. Mit főzzünk a hideg napokon?
- Készítsünk salátákat, de ne csupán köretnek, hanem önálló ételnek is! Kiadós ebéd vagy vacsora válhat belőlük, ha különféle feltétekkel vagy hozzávalókkal tálaljuk - grillezett lazaccal vagy csirkemell szeletekkel, grillezett zöldségekkel, magvakkal, kockára vágott sajtokkal.
A bevásárlásnál nem csak arra érdemes figyelnünk, hogy mit veszünk, hanem arra is, mi van a címkéken. Nem csak a szavatosságot ajánlatos megnézni, számos hasznos információ található még a csomagolásokon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.