Fonnyadt gyümölcsökben kevés a C-vitamin!

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2020. november 27. 15:25
Mindenki tudja, hogy a zöldségek és a gyümölcsök természetes C-vitamin források, de azt kevesebben, hogy a vitamintartalom alakulása is sok mindentől függ.gyümölcsökvégigkövették különböző fajta paprikák érési és utóérési folyamatát, C-vitaminA kutatások igazolták, hogy érettebb állapotban magasabb a paprika vitamintartalma.biológiai érettség csúcsa, amikor megérett a növény magja.
Foto:123rf.com
A docens elmondta: a kutatások során döbbenten tapasztalta, hogy az azonos színű, azonos érettségi állapotú paprikák közül a sérülteknek felével-ötödével kevesebb a C-vitamin tartalma.mert ezekben jóval kevesebb a vitamintartalom,C-vitamin tartalma,pritamin paprikáé
Foto:pixabay.com
A gyümölcsökénél a lista elején a bodza áll. A docens szerint a bodzával az a baj, hogy nehéz feldolgozni a bogyóját, ezért a többség inkább a virágait hasznosítja, amiben viszont minimális a C-vitamin tartalom. belőlük amennyit csak tud...persze leginkább akkor, amikor érett a termésük.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.