Finoman is fogyasztanak a zsírégető zöldségek!

zöldségek
PUBLIKÁLÁS: 2016. február 13. 19:00
Nem kell feltétlenül önsanyargató diéta ahhoz, hogy az ember könnyedén ledobjon pár kilót elég, ha beiktat étrendjébe pár zsírégető zöldséget.

Nem kell feltétlenül önsanyargató diéta ahhoz, hogy az ember könnyedén ledobjon pár kilót elég, ha beiktat étrendjébe pár zsírégető zöldséget.

Ha nem vagyunk nagy zöldség-szeretők, akkor is érdemes kipróbálni néhány, diétázóknak különösen ajánlott fajtát. Nemcsak nyersen fogyaszthatjuk őket, ízletes egytálételek készülhetnek belőlük, de mindig ott a lehetőség is, hogy hozzásüssük őket egy omletthez. Lássuk, mely zöldségek állnak zsírégetésben a lista tetején.

zöldség

Egyes zöldségeket leginkább a reggelihez vagy vacsorához fogyasztjuk, ízletes vitaminbombák, de vannak olyanok is, melyek magunkban nem túl jók, inkább finom egytálétel készíthető belőlük. Nagyon egészségesek és zsír sem található bennük. Ideálisak a fogyózáshoz!

A paprika, a paradicsom reggelink és vacsoránk állandó kiegészítője lehet. Az uborka szintén, melyet főételek mellé is fogyaszthatunk. Mindegyiket érdemes venni, hiszen nemcsak finom, fogyaszt is! A paprika fontos vitaminokban gazdag, ásványi anyagokat tartalmaz, valamint A, B1 és B2 és C-vitamint. Jelentős a karotin-tartalma és fontos antioxidáns. Fokozza a vérkeringést, serkenti az emésztést, gyorsítja az anyagcserét és csökkenti a fájdalmat.

A paradicsom egyik legegészségesebb a zöldségeink közül! Kiváló immunerősítő, A, E- és C-vitaminban gazdag, jelentős az antioxidáns tartalma. Vértisztító, méregtelenítő, igen jó regeneráló hatással van a májra, az izmokat erősíti, az emésztést is serkenti. Segít a rák megelőzésében.

Az uborka szintén jóízű zöldségünk, mely sok vitaminnal és ásványi anyaggal rendelkezik, rosttartalma is magas. Emiatt az emésztést segíti, az anyagcserét serkenti, hozzájárulva a diétához. Az uborka igen hatásos gyulladások kezelésében, a légzőszervek hatékonyságát is javítja.

uborka4

Fokhagymát is előszeretettel fogyasztunk ételeinkhez, amit nagyon jól teszünk, hiszen híresen jó immunerősítő, csökkenti a vérnyomást és ismert véralvadás-gátló, véd a fertőzésektől, érdemes fogyasztani érelmeszesedés ellen is. A Candida kezelhető vele. Fontos, hogy serkenti az epe, a máj és az emésztés működését, valamit méregtelenít.

Főként köretként esszük a káposztát. Fontos A, B és C-vitamin forrás, de kalciumot, káliumot, vasat, rostokat, jódot, klórt, béta-karotint is tartalmaz, ezért nagyon ajánlott a fogyasztása! Gyorsítja az anyagcserét, az emésztőrendszer tisztításában kiváló. Vízhajtó hatása van, erősíti az immunrendszert. Védi a májat, csökkenti a koleszterin- és a vércukorszintet. Gátolja a rákos sejtek növekedését, és azon anyagok felszívódását is, melyek rákkeltőek lehetnek. Gyógyítja a Candidát.

kaposzta21000

A spenót szintén tele van vitaminnal. A, B, C, E- és K-vitamin is található benne bőven. A B-vitaminnak és a rostoknak köszönhetően serkenti az anyagcserét. Kalciumban, vasban gazdag, fontos a rákmegelőzésben. Ismert hatása a vérzékenység-csökkentés, de erősíti az immunrendszert, csökkenti a fáradtság-érzetet. Serkenti a vese működését és képes a vérnyomás szabályozására. Csökkenti a vércukor-szintet.

A zeller, melyet sokszor a levesbe teszünk ízesítésként, jelentős A, B és C-vitamin-forrás, viszont káliumban, foszforban, kalciumban, magnéziumban, vasban és nátriumban is gazdag. Az emésztést serkenti, ám közben az étvágyat is csökkenti. Vízhajtó hatású, mert fokozza a veseműködést. Allergiásoknak nagy segítség lehet, de kiválóan helyreállítja vérünk sav-lúg egyensúlyát is.

Szintén a levesek kedvelt alkotóeleme a sárgarépa, mely gazdag A, D és C-vitaminban, béta-karotinban, élen jár az immunrendszer erősítésében, kiváló emésztés-serkentő, de az epe- és máj problémáinak kezelésében is alkalmazható. Ismert a látásjavító hatása, bőrproblémákra is javasolt a fogyasztása.

répa

A céklának a levét is sokan isszák, elsősorban regeneráló hatása miatt. Nagyon jó vér- és májtisztító, a gyomorra, az emésztésre remek hatással van. Vitaminokban szintén gazdag, A-B- és C-vitamin is található benne, jelentős mennyiségű a kalcium, kálium, kén, vas, foszfor- és nátrium tartalma. A rák megelőzésében nagy szerepet játszik, de az alkohol- és drogfogyasztóknak is nagy segítségére lehet a probléma leküzdésében.

cékla

Kiváló egytálétel készíthető a brokkoliból, melyből már kevés mennyiség is fedezi napi C-vitamin szükségletünket. Ezen kívül azonban A, B6-vitaminban, valamint béta-karotinban, káliumban, kalciumban, vasban, foszforban, folsavban és cinkben is gazdag. Immunerősítő és csont-védő, remek antioxidáns. Rosttartalma miatt az emésztést gyorsítja, segíti, és fontos szerepe van a rák kockázatának csökkentésében.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.