Nagyon értékes és egészséges ajándék az ízesítőanyagokkal, fűszerek zamatával gazdagított olaj. Kecses üvegbe töltve határozottan trendi ajándék.
Az olajok ízesítésekor a leglényegesebb az alapanyagok helyes megválogatása. Azolaj legyen a lehető legkevésbé ízletes, pl. napraforgó, repce, mogyoró, rizs, olíva. Azízesítő anyagok legyenek tiszták és szárazak, vagyis nagyon csekély víztartalmúak. Az érlelést, szűrést követően minél hamarabb fogyasszuk el, és addig is tartsuk sötét, hűvös helyen. Ezért ajánlott egyszerre kisebb mennyiséget készíteni.
Egy bio-narancs héját hámozzuk le nagyon vékonyan, tegyük egy üvegbe, dobjunk mellé 1-2 rozmaring ágacskát és öntsünk rájuk 250 ml extra szűz olívaolajat.
Reszeljük le 2 nagy, kezeletlen héjú citrom héját. Tegyükegy befőttes üvegbe, adjunk hozzá 2-3 szárított chili paprikát és egy babérlevelet. Öntsükfel fél liter hidegen sajtolt olajjal.
Egy kis csokor megtisztított bazsalikomra öntsünk 250 ml hidegen sajtolt olíva olajat. 2-3 hét érlelés után szűrjük le. Ajánlott néhány héten belül elfogyasztani.
Szeleteljünk fel 3 megtisztított fokhagymagerezdet, tegyük egy üvegbe, és öntsünk rá fél liter hidegen sajtolt olajat. Két hét áztatás után szűrjük le.
Herbáció, a népi gyógyreceptek magazinja
Herbáció a népi gyógyreceptek magazinja. Keresse az újságárusoknál!
www.herbacio.hu
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.