Sokunknak vannak meghatározóan rossz élményei a kelkáposztával kapcsolatban. Évtizedekkel ezelőtt a közétkeztetésben előszeretettel készítették a karakterisztikusan ehetetlen ízvilágú főzeléket. Ami már külsőleg is tükrözte a benne rejlő lehetőségeket… Belátható, hogy ilyen kezdés után elég nehéz bárkivel is megszerettetni a fodros levelű növényt. De azért vannak csodák, megesik, hogy az ember felnőtt fejjel mégiscsak belekóstol egy főzelékbe, és leomlanak a falak. Pláne akkor, ha közben még az is kiderül, hogy a kelkáposzta értékes főzeléknövény a benne található vitaminok miatt. (Ezt azért biztos nem gondoltuk volna róla.)
Kalcium tartalma miatt ideális csonterősítő, jótékonyan hat a vérnyomásra és a szívizom működésre. Jelentős béta-karotin tartalma miatt immunrendszerünket is megfelelően edzi.
Gyulladásos betegségekre is ajánlják, hiszen a benne található A-vitamin hasznosítását E-vitamin-tartalma még jobban elősegíti. B-vitamin-tartalma pedig pozitív hatással van az emésztésre és az idegrendszerre. Nátriumban szegény, alacsony energia tartalmú.
A kelkáposzta levelének ásvány- és vitamintartalmát zöld színe határozza meg. Minél sötétebb a kelkáposzta, annál jellegzetesebb az íze.
Külön előnye, hogy minden évszakban kapható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.