A cukor valójában önmagában nem ellenség – számos ételben természetes módon megtalálható, beleértve a tejet és a gyümölcsöt. Ám felesleges cukrot a táplálékkal szükségtelen a szervezetünkbe vinni. Mi történik, ha elhagyjuk?
A cukor elhagyása, bár elsőre ijesztőnek hangozhat, rendkívül előnyös dolog. Számos pozitív hatást tapasztalhatunk magunkon, ha kiiktatjuk a mindennapjainkból. Sajnos, a nyugati világban az emberek többsége arra lett rászoktatva, hogy kívánja a cukrozott finomságokat. Olyanokat, melyek jelentős mennyiségű cukrot tartalmaznak, s ezekre valójában semmi szükségünk.Ha leállunk ezek fogyasztásával, s csak olyasmit eszünk, amelyben természetesen megtalálható a cukor, az alábbi 5 előnnyel nézhetünk szembe.
Ha cukrot fogyasztunk, még több cukorra vágyunk, s nemcsak nyers formájában. Lássunk tisztán: a legtöbb cukor a magas zsír- és szénhidráttartalmú ételekben található, melyek feldolgozott élelmiszerek, vagy igen nagy mennyiségű nem kívánatos összetevőt tartalmaznak. Kivétel persze a gyümölcs.A cukor elhagyása után a szervezetnek nem lesz szüksége arra, hogy állandóan küzdjön a felesleges kalóriákkal. Nem fogunk éhséget érezni és fogyásnak indulunk, vagy legalábbis nem lesznek akkora ingadozások a súlyunkban.
Sajnos, nagyon sok ember érzi úgy, hogy elengedhetetlenek számára bizonyos cukros dolgok, így az energia- és a koffeines italok, amikor fáradt. Ám a cukros finomságok és italok nélkül természetes módon sokkal több energiánk lesz! Az elfogyasztott cukor csak blokkolja szervezetünk azon képességét, hogy az energia szintünket maximumon tarthassuk.Ráadásul, ha ezeket elhagyjuk, a vércukorszint le-fel ugráltatása is elkerülhető, vagyis a délutáni álmosságot is a hátunk mögött tudhatjuk.
Ha a belek beszélni tudnának, azt ajánlanák, hogy sok rostot és csak minimális mennyiségű nehezen emészthető élelmiszert fogyasszunk. Ha nem eszünk cukrot, lehetővé tesszük, hogy a has, a belek jóval hatékonyabbak végezzék munkájukat. Gyakrabban járunk majd a vécére, ami előnyös dolog, mert a szervezet tisztul.
A pattanások gyakran jelentkeznek akkor is, ha a legprofibb krémeket és egyéb termékeket használjuk. Ennek sok esetben oka, hogy a bőrt belülről rongálja a sok cukor fogyasztása. Sokan, miután már kevesebb cukrot fogyasztanak, arról számolnak be, hogy a bőrük szebbé és egészségesebbé vált…
A cukor elhagyása meglepő módon azzal jár, hogy kevésbé is kívánjuk azt. Ahogy kivonjuk étrendünkből, lassan azt vesszük észre, hogy már nem is igazán hiányzik.A gyümölcs is elegendő cukorhoz juttatja a szervezetet, de sokkal egészségesebb, mint egy sütemény. Meg leszünk döbbenve, mennyire egyszerűen felül tudunk emelkedni az édesség utáni vágyon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.