A papaja néhány jótékony hatásáról.A dinnyefa, más néven papaja dinnyefafélék (Caricaceae) családjába tartozó, nagy termetű növény. A világ trópusi övezeteiben mindenhol termesztik.A papaja a trópus egyik legelterjedtebb haszonnövénye: gyakorlatilag minden része hasznosítható.A papaja széles levelébe burkolt hús tovább friss maradgyümölcse bogyótermés.az íze a sárgadinnyééreés amálnáéra emlékeztet.felületük rücskös, színük fekete, ízük a zsázsáéra emlékeztető,A papaja 80-85%-a víz, 12%-a szárazanyag és ennek 8-10%-a cukor. A papaja gazdagE-vitaminbanA papaját gyógyászati célokra is régóta használják, elsősorban az éretlen (zöld) termésben található papain miatt.gyulladáscsökkentő, antibakteriális és étvágyjavító hatásúemésztéstA papaja fehérjebontó enzimei a bőrre hatva nemcsak a ráncokat csökkentik, hanem a külső, elhalt hámsejtek A félig érett, friss papaja túladagolása mellékhatásokra vezethet Érettségtől függően zöldségként és gyümölcsként is fogyasztható. Az éretlen (zöld) papaja a vietnami és a thai konyha kedvelt nyersanyaga
Az angolok a papaját a gyarmati időben „reggeli gyümölcsnek” nevezték.jégkrémek, kompótok és lekvárok alapanyagául is felhasználják.Az ausztrál őslakók fedezték fel először a paw-paw fa leveleiből és ágaiból főzött tea gyógyító hatását. Ananásszal papaintartalmú étrend-kiegészítő.
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.