Konyhai higi-szótár

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2020. február 16. 14:35
A HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) kifejezéssel többször találkozhattunk már, mely egy élelmiszerbiztonsági rendszer, melynek célja a megelőzés.saját környezetében mindenki maga felelős azért, hogy a családja ne csak ízletes, de friss és biztonságos ételeket egyen

Élelmiszerbiztonság vásárláskor is!

Mindig megbízható helyről vásároljunkcsomagoltatvagy kérjük meg az eladót, hogy frissen szeleteljen nekünk

Hogyan készítsük elő a nyersanyagokat?

a különböző munkafolyamatok jól elkülönüljenekzöldségek
a hús darabolásához használt kést és vágódeszkát, ne használjuk konyhakész élelmiszerek (pl. kenyér, sajt) szeletelésérefertőzés

Mire figyeljünk a főzés/sütés során?

nagyon fontos, hogy kellő ideig főzzük, vagy süssük őket75°C feletti belső hőmérsékletszalmonella

Hogyan tároljuk az ételeket?

A húsokat, húskészítményeket és tejtermékeket 0-5°C között tároljukélelmiszert
ameddig a csomagoláson feltüntetett dátum engedi

Az élelmiszerbiztonság és konyhai higiénia aranyszabályai!

  • Megbízható helyről vásároljunk!
  • A zöldségeket, gyümölcsöket elkülönítve tároljunk (kamrában)!
  • A friss húst, halat minél előbb dolgozzuk fel, így kevésbé szaporodhatnak el rajtuk a baktériumok, és tovább tárolhatóak!
  • Mindig külön vágódeszkát használjunk a nyers húshoz, és a konyhakész termékekhez!
  • Elegendő ideig főzzük az ételeket, és a korábban elkészített ételt fogyasztás előtt forraljuk fel ismét!
  • Felbontott csomagolású élelmiszereket a hűtőszekrényben jól látható helyen tároljunk, és néhány napon belül fogyasszuk el!
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.