Védd a hallásod csokival

Védd a hallásod csokival

csokoládé
PUBLIKÁLÁS: 2019. december 17. 15:37
A csoki imádók körében sokkal kisebb a hallásromlás gyakorisága.

A csoki imádók körében sokkal kisebb a hallásromlás gyakorisága.

Életmódunk és táplálkozásunk jelentősen befolyásolhatja a halláscsökkenés kockázatát. A szakértők ezért régóta kutatják, melyek azok az élelmiszerek, melyek hallásvédő hatásúak, és csökkenthetik a hallásproblémák kialakulásának rizikóját. Jó hír a csokirajongóknak, hogy kedvenc csemegéjük is ezen élelmiszerek között található.

Természetesen a magas kakaótartalmú csokoládéról van szó elsősorban, és nem a tejcsokiról. Minél több a kakaótartalom ugyanis a csokoládéban, annál több benne az antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású polifenol. Napjaink kutatásai bizonyítják, hogy ezek a polifenolok védelmet nyújthatnak a halláskárosodással szemben, mivel csökkentik a belső fülben található csigát érintő oxidatív stresszt és gyulladásokat.

Egy közelmúltbeli koreaitanulmányéppen ezt a hatást vizsgálta. Több évet átfogó vizsgálatukban, 40-65 éves résztvevők egészségügyi adatai alapján megállapították, hogy a halláskárosodás mértéke jelentősen kisebb arányban (26,78%-ban) fordul elő azoknál, akik rendszeresen fogyasztanak csokoládét, azokhoz képest, akik nem szeretik a csokit. Utóbbiak körében 35,97%-os ez az arány. A kutatók továbbá úgy találták, hogy fordított arányosság mutatható ki a halláskárosodás súlyossága és a csokifogyasztás gyakorisága között. Ha tehát szeretjük a csokoládét, ez egy újabb ok, amiért érdemes rendszeresen fogyasztani.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.