Ásványok az életünkben - kalcium

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2019. október 21. 11:33
Bolygónkon ősidők óta jelen vannak az ásványok, azonban az élő szervezet nem képes előállítani őket, pedig alapvető szükségletünk a só, a kálium, a kalcium és a magnézium.

Kalcium

ideg-ingerület továbbításában tölt be fontos szerepet.a vér kalcium szintjének fenntartása érdekében a szervezet a csontokból vonja el a kalciumota csontok meggyengülhetnek és törékennyé válhatnak.
Élelmiszerek és azok kalcium tartalma

Forrásai

  • Tejtermékek (tej, joghurt, sajt)
  • Konzerves halak, főleg a lágy szálkás, csontos részek
  • Olajos magvak, mák (dió, mandula, mogyoró, szezámmag, pisztácia)
  • Kalciummal dúsított élelmiszerek (gyümölcslevek, tofu, gabonafélék)
  • Egyes zöld és leveles zöldségek (brokkoli, kelkáposzta, kínai kel, kelbimbó, mángold, répalevél, édeskömény)
  • Halak: kék rák, kagyló, tengeri süllő, pisztráng, lazac, szardínia
D- Vitaminspenótban egyes táplálékokat jobb, ha nem egyszerre fogyasztunk.

Konyhai tippek

mandula
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.