Helyes táplálkozással a klímaváltozás hatásai is mérsékelhetők, mivel a növények és zöldségek termesztésének ökológiai lábnyoma sokkal kisebb mint az állattenyésztésnek – mondta Antal Emese dietetikus az M1–n .
„A fenntarthatóság egyre inkább előtérbe kerül majd, és ebben az élelmiszergyártók mellett a fogyasztóknak is felelőssége van” – tette hozzá a dietetikus.Rámutatott: általánosan az elkészített étel egyharmadát kidobjuk, ez pedig súlyos mértékben fogyasztja a Föld erőforrásait.
A műsorban elhangzott, a klímaváltozás hatásainak mérsékeléséhez a vörös hús- és cukorfogyasztást a felére kellene csökkenteni, míg a zöldség- és gyümölcsfogyasztást meg kellene duplázni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.