A pesto a genovai konyha egyik jellegzetes összetevője. Általában bazsalikomból, olívaolajból, fokhagymából, parmezánból és fenyőmagból készített szószt jelent.
Hozzávalók
Elkészítés 12 fő részére
A megmosott és megszárított petrezselyem leveleket durvára vágjuk, turmixgépbe dobjuk.
Hozzáadjuk a száraz serpenyőben illatosra pirított, kihűlt dióbelet, a megpucolt fokhagymát, és a sajtot. Az egészet mixeljük, majd lassan hozzácsurgatjuk az olívaolajat.
Sózzuk-borsozzuk, kis üvegekbe töltjük, a fedő alatt fóliával zárjuk. (A megbontott üvegcséket hűtőszekrényben tároljuk!) A különféle pestokhoz hasonlóan ezt a változatot is tésztákhoz, pirítósra kenve, húsokhoz, szendvicsekben fogyasztjuk.
További NoSalty.hu receptek
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.