A különböző étrendmintákról és azok tartalmáról eltérnek a vélemények. Míg sokanhóbortos diétákkalpróbálkoznak, tudomásul kell vennünk azt az alapvető tényt, hogy ezek sohasem működnek jól, mert bár eleinte valóban elérhetünk némi súlycsökkenést, a kísérlet végül benyújtja a számlát egészségünknek, és idővel a leadott kilókat kétszeresen visszaszedjük. Ezért a kiegyensúlyozottdiétaa probléma megoldásának kulcsa. Azt, hogy hogyan tervezzük meg azegészséges női diétát,és ennek miket kell tartalmaznia, megpróbáljuk kifejteni e cikkben a legjobb étrendek bemutatásával.
Afogyókúrávalaz a gond, hogy mindegy, milyen keményen csináljuk, semmi eredményt nem fogunk elérni, ha nem a helyes módon tesszük. Míg az volt az általános meggyőződés, hogy csak a kemény testmozgás vezet eredményre, ma már bizonyított, hogy az egészséges táplálkozás és a testmozgás kéz a kézben jár, csak így érhetünk el pozitív eredményeket. A cikk további részében arra összpontosítunk, hogy melyek a legjobb étrendtípusok, és mit kell tartalmazniuk.
Ez nem igényel különösebb magyarázatot. Évek óta újabb és újabb tanulmányokat végeznek a zöldségek és gyümölcsökfogyasztásával kapcsolatban, és nem hiába. Ezek az élelmiszerek nem terhelik az emésztést és a bélrendszert, és megőrzik egészségünket. A gondosan kiválasztott gyümölcsök és zöldségek legyenek változatos színűek. Erre azért van szükség, mert minden árnyalat más-más antioxidánst tartalmaz, és minden antioxidáns-fajta más-más tápanyagot biztosít szervezetünk számára. Ezimmunrendszerünketis erősíti. A gyümölcsökben és zöldségekben található rostoknak vízelethajtó hatásuk van. Tehát próbáljunk ki például egygyümölcsökön alapuló diétát.
A komplex vagy összetett szénhidrátok elengedhetetlenek növekedésünkhöz és egészségünkhöz, mi több, ez a leghelyesebb választás egészségünk érdekében. Összetett szénhidrátokat a teljes kiőrlésű rizsben és búzában, valamint a hüvelyesekben, zöldségekben, kölesben, rozsban és gyümölcsökben találunk. Ezek az élelmiszerek vasban és rostokban gazdagok, hosszú ideig fenntartják a jóllakottság érzését, és sokáig ellátnak energiával. Ezek a legjobb és a leggyorsabban ható étrend-összetevők a nőidiétában.
Ezek ugyanolyan fontosak, mint a többi élelmiszefélék. Ha úgy vesszük, a diófélék és a magvak a növények leszármazottai, abban az értelemben, hogy a ezekből új növények fognak kikelni, ha elültetjük őket, ezért egyértelmű, hogy a magvak koncentráltan tartalmazzák az adott növényfajta minden jó tulajdonságát. Ezért a diófélék és magvak fogyasztása biztosítja számunkra az alapvető tápanyagokat és ásványi sókat. Ehhez az élelmiszercsoporthoz tartozik a mandula, a bogyós gyümölcsök, apisztácia, a mazsola és a diófélék is.
Nem minden zsír káros!Alapjában véve nagyon egészségtelen, ha teljesen kihagyjuk a zsírokat étrendünkből. Ismernünk kell az egészséges zsírokat tartalmazó élelmiszereket, ezek közé tartozik az oliva- és repceolaj, avokádó, dió, halak, és más tengeri állatok.
Íme néhány más élelmiszer, mely nem maradhat ki az egészséges étrendből:
Élelmiszerek, melyeket kerülnünk kell,ha fogyni szeretnénk
Vannak bizonyos ételek, melyeket ki kell hagynunk étrendünkből. Íme közülük néhány:
Rendben, adiétatervei megvannak, de hogyan tegyük hatásossá azt? Íme néhány hasznos trükk:
A jó tanácsokat megfogadva ugyanolyan jól fogjuk érezni magunkat evés után, mint evés előtt, sosem érezzük a túlzott jóllakottságot, és nem leszünk felfúvódva.
Ezek a legjobbétrend-típusok a nők számára, amelyekkel elkezdhetjükdiétánkat. Nagyon fontos, hogy fokozottan vigyázzunk egészségünkre olyankor, amikor gyereket szülünk, menstruálunk, esetleg az azt megelőző napokat éljük, vagy változó korban vagyunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.