Friss zöldségek - gyors ebédek

egészséges étkezés
PUBLIKÁLÁS: 2018. augusztus 05. 14:01
Nyáron senki sem szeret órákat tölteni a konyhában. Az alábbi két recepthez a sütőt ugyan be kell kapcsolni, az előkészületek viszont nem tartanak tovább pár percnél. Friss zöldségek és friss fűszerek segítségével készíthető könnyű finomságok következnek!

Nyáron senki sem szeret órákat tölteni a konyhában. Az alábbi két recepthez a sütőt ugyan be kell kapcsolni, az előkészületek viszont nem tartanak tovább pár percnél. Friss zöldségek és friss fűszerek segítségével készíthető könnyű finomságok következnek!

A friss zöldségek megalapozzák a finom ételt

Borsós-sonkás felfújt
Hozzávalók (4 személyre): - 30 dkg zöldborsó - 10 dkg sonka - 8 dkg vaj - 2 evőkanál liszt - kb. 2 dl tej - 3 db tojás - 1 csokor petrezselyem - só, bors
1. A zöldborsót puhára pároljuk.
2. Besamel mártást készítünk. Ehhez egy lábasban megolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a lisztet, lassú tűzön megfuttatjuk, majd apránként felöntjük annyi forró tejjel, hogy sűrű besamelt kapjunk.
3. Miután kissé kihűlt, hozzáadjuk a felvert tojássárgákat, a borsót, a felkockázott sonkát és a fűszereket.
4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a masszába.
5. Kivajazott hőálló tálba öntjük és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

egeszseges_etkezes_zoldsegek

Gombás-snidlinges quiche
Hozzávalók (egy kb. 28 cm-es piteformához): A tésztához: - 20 dkg liszt - 11 dkg vaj - 1 db tojás - 1 kávéskanál só A töltelékhez: - 40 dkg gomba - 4 db tojás - 2 dl tejszín - 1 fej vöröshagyma - 2 gerezd fokhagyma - 1 csokor snidling - 15 dkg trappista sajt - só, bors
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük addig, amíg a töltelék elkészül.
2. Kevés olajon üvegesre párolunk fél fej összevágott vöröshagymát, majd rátesszük a megtisztított, feldarabolt gombát és megpároljuk.
3. Egy piteformát kivajazunk és a kinyújtott tésztát belehelyezzük úgy, hogy pereme is legyen. 180 fokos sütőben 10 percet (vakon, például szárazbab segítségével) elősütjük.
4. Közben a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, az apróra vágott snidlinget, a tejszínt, a vöröshagyma másik felét felkockázva, illetve a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
5. Az elősütött tésztán szétterítjük a gombát, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a tojásos-tejszínes keveréket. 180 fokos sütőben további 30 percet sütjük.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.