Nyáron senki sem szeret órákat tölteni a konyhában. Az alábbi két recepthez a sütőt ugyan be kell kapcsolni, az előkészületek viszont nem tartanak tovább pár percnél. Friss zöldségek és friss fűszerek segítségével készíthető könnyű finomságok következnek!
A friss zöldségek megalapozzák a finom ételt
Hozzávalók (4 személyre): - 30 dkg zöldborsó - 10 dkg sonka - 8 dkg vaj - 2 evőkanál liszt - kb. 2 dl tej - 3 db tojás - 1 csokor petrezselyem - só, bors
1. A zöldborsót puhára pároljuk.
2. Besamel mártást készítünk. Ehhez egy lábasban megolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a lisztet, lassú tűzön megfuttatjuk, majd apránként felöntjük annyi forró tejjel, hogy sűrű besamelt kapjunk.
3. Miután kissé kihűlt, hozzáadjuk a felvert
tojássárgákat, a borsót, a felkockázott sonkát és a fűszereket.
4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a masszába.
5. Kivajazott hőálló tálba öntjük és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Gombás-snidlinges quiche
Hozzávalók (egy kb. 28 cm-es piteformához): A tésztához: - 20 dkg liszt - 11 dkg vaj - 1 db tojás - 1 kávéskanál só A töltelékhez: - 40 dkg gomba - 4 db tojás - 2 dl tejszín - 1 fej vöröshagyma - 2 gerezd fokhagyma - 1 csokor snidling - 15 dkg trappista sajt - só, bors
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük addig, amíg a töltelék elkészül. 2. Kevés olajon üvegesre párolunk fél fej összevágott vöröshagymát, majd rátesszük a megtisztított, feldarabolt gombát és megpároljuk.
3. Egy piteformát kivajazunk és a kinyújtott tésztát belehelyezzük úgy, hogy pereme is legyen. 180 fokos sütőben 10 percet (vakon, például szárazbab segítségével) elősütjük.
4. Közben a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, az apróra vágott snidlinget, a tejszínt, a vöröshagyma másik felét felkockázva, illetve a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk. 5. Az elősütött tésztán szétterítjük a gombát, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a tojásos-tejszínes keveréket. 180 fokos sütőben további 30 percet sütjük.