Mindenmentes házi jégkrémet készíteni legalább olyan egyszerű, mint hagyományosat és az íze is ötpontos!
Ez a bejegyzés egy különleges felhívásra készült, amelyet a 160 gramm blog írója tett közzé a legnagyobb közösségi felületen. Iza, akiinzulinrezisztens,PCOS, laktóz-, tej- és gluténérzékeny, olyanételek elkészítésére kérte fel bloggertársait, amelyeket ő is nyugodt szívvel elfogyaszthat. Először eszem ágában sem volt csatlakozni a résztvevőkhöz, mert el se tudtam képzelni, hogyan lehet olyan ételt készíteni, amiben gyakorlatilag nincs semmiféle allergizáló alapanyag és az egy adagra jutó szénhidrát mennyiségeis megfelel Iza szigorú diétájának.
Aztán rájöttem, hogy nagycsaládos édesanyaként átéltem én már ennél nagyobb kihívásokat is – ha valaki olvassa a blogot, számtalan példát találhaterre -, úgyhogy belevágtam. Az első meglepetés akkor ért, amikor receptek után kezdtem kutakodni a neten. Jobbnál jobb ötletekrebukkantam, de az összes kritériumnak egyszerre gyakorlatilag egyik sem felelt meg, én meg nem vagyok az a kreatív konyhatündér, aki majd kitalálja, hogyan lesz a gluténérzékenyeknek szánt főételből Izának való tej- és laktózmentes csoda, amelynek a szénhidráttartalma is megfelelő és ráadásul cukormentes is. Na, puff! Már itt, az elején elakadtam… és akkor a hozzávalók beszerzéséről még nem is beszéltem.
Ekkor határoztam el, hogy a lehető legminimálisabbra csökkentem a hozzávalók számát és mivel úgyis nyár van, a hőguta elleni védekezés legegyszerűbb módját választom: mindenmentes jégkrémet készítek kétféle ízben, csokival és eperrel. A receptekhez az ihletadó ötleteket itt találtam.
Mindenmentes csokis jégkrém kókuszos beütéssel
Mennyiség:5
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.