A pinata egy Mexikóból eredő meglepetésbomba! Bulik, ünnepek, zsúrok elengedhetetlen kelléke, de a felnőttek is élvezettel pusztítják el! Még tart a nyár, a kerti mulatságok ideje, készítsünk egyet mi is!
Alapvetően két fajtája létezik. Az egyik amit bottal kell szétverni (kicsit agresszív élvezettel) a másik, ahol zsinórok húzogatásával érjük el, hogy kihulljon a pinata belsejéből a sok beledugott meglepetés. Ez lehet cukorka, konfettivel keverve vagy más apró dolgok. Elkészíteni sem túl bonyolult.
Elkészítjük a papírpépet a következő módon:Fekete-fehér újságpapírokat apró darabkákra tépkedünk! Egy nagy lábasban felengedjük meleg vízzel és egy napig ázni hagyjuk! Áztatás után tűzre téve kb. 2 órán keresztül főzzük, majd összeturmixoljuk és kifacsarjuk belőle a felesleges vizet, de ne legyen túl száraz se! Majd úgy bánunk vele, mint egy kelt tésztával és simára gyúrjuk!
Készítsünk csirizt is a következő módon: Fél csésze lisztet összekeverjük két csésze langyos vízzel! Közben két csésze vizet felforralunk és a tűzről levéve hozzáadjuk a lisztes keveréket! Újra felforraljuk folyamatos kevergetés mellett, majd a tűzről levéve hozzáadunk 3 evőkanál cukrot! Jól elkeverjük és megvárjuk, míg kihűl!
Felfújunk egy lufit erre papírcsíkokat borítunk, amit előzőleg csirizbe be is áztathatunk, majd kenünk rá egy adag papírpépet ezt még kb. háromszor megismételjük a rétegek közötti száradási időt kivárva!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.