Dinnyés jégkása - Hűsítő recept

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2018. július 16. 14:30
Granita néven is ismert ez a jeges finomság. Már megjelentek az első dinnyék a piacokon, úgyhogy tesztelhetjük, hogy milyen ízűek.

Granita néven is ismert ez a jeges finomság. Már megjelentek az első dinnyék a piacokon, úgyhogy tesztelhetjük, hogy milyen ízűek.

Jégkása forró napokra

Hozzávalók: 50 dkg görögdinnye (tisztított mennyiség) 1 dl víz méz ízlés szerint

dinnye480

Dinnyés jégkása - Hűsítő recept

A vizet a mézzel (cukrot is használhatunk) felforraljuk, lassan gyöngyöztetve szirupot készítünk belőle, kihűtjük. A dinnyét kimagozzuk, felkockázzuk, a felét leturmixoljuk vagy villával összetörjük. Visszatesszük bele a maradék dinnyekockát, a szirupot ráöntjük, majd a fagyasztóba tesszük néhány órára. Néha átkeverjük, félig megfagyva, pohárban kínáljuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.