Nem csak megfázásra, de számos betegség megelőzésére is nagyszerű a folyékony arany, a méz. Főként influenza szezon idején használjuk, forró teába kanalazva, pedig számos más felhasználási lehetőség is van. De miért is érdemes szeretnünk a mézet?
Méz: az energiaforrás
81%-át egyszerű cukrok teszik ki: gyümölcscukor és szőlőcukor, amelyek hamar felszívódnak a véráramban, és energiával látják el az izmokat,az agysejteket, a felesleg pedig raktározódik a májban.
Méz: a természetes antibiotikum
Mikroorganizmusok elleni hatását is magas cukor- és szerves sav tartalmának köszönheti, sőt egyes mézfajtákban egy hidrogén-peroxid nevű anyagot is találtak, amelyet a baleseti sebészetbenfertőtlenítőszerként használnak
Méz: az édes antioxidáns
Nemcsak gyümölcsökben és zöldségekben találhatunkdaganat ellenesantioxidánst. Améz flavonoid tartalma miatt remek antioxidáns hírében áll:
A mézben önmagában vitaminok nincsenek, csupán a benne természetes módon előforduló virágporszemcsékben találhatók, főleg a B, C vitamin, nikotinsav és fólsav tartalom mutatható ki nagyobb mennyiségben.
Gazdag ásványi anyag forrás a méz:
Ezek a létfontosságú ásványi anyagok hozzájárulnakimmunrendszerünk erősítéséhez. Ha stresszesnek érezzük magunkat fogyasszunk naponta egy kis mézet, hiszen azidegeinknek is jóttesz, kiegyensúlyozottabban működnek. Sőt egyes mézfajták nyugtató hatással vannak az emberre.
Méz: a szívbarát élelmiszer
A mézben fellelhetőesszenciális zsírsav, a linolsav elősegíti a koleszterin kiürülését, így egy bizonyos mértékben az érelmeszesedést lassítja, rendszeres fogyasztásával a vérnyomást rendben tartja, bizonyosszívritmuszavarok ellenis jótékonynak bizonyult.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.