Citromos uborkasaláta avokádóval

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2018. május 24. 13:30
Az avokádó más néven aligátorkörte ősi haszonnövény, amelyet Közép-Amerika indiánjai évezredek óta termesztenek.

Az avokádó más néven aligátorkörte ősi haszonnövény, amelyet Közép-Amerika indiánjai évezredek óta termesztenek.

Avokádó és uborkasaláta

Ilyenkor nyáron kiválóan hűsít és garantáltan kalóriaszegény kísérőnekszámít egy finom uborkasaláta. Ötvözzük avokádóval. Lássuk a receptet:

  • 3 érett, de nem túl puha avokádó
  • 2 citrom
  • másfél kígyóuborka
  • frissen tört fekete bors
  • 4 ek extra szűz olívaolaj

uborkasalata480

Az avokádós uborkasaláta elkészítése 4 fő részére

Az uborkákat felvágjuk, tálba tesszük. Az avokádókat félbevágjuk, kivesszük a magjukat, héjukat leszedjük és az avokádó húsát nagyjából akkorára daraboljuk, mint az uborkát. Rögtön ráfacsarjuk az egyik citrom levét, hogy ne barnuljon be. Hozzátesszük az uborkához.

A másik citromot kifilézzük, a citromgerezdeket felszeleteljük. Hozzáadjuk az uborkához. Meglocsoljuk olívaolajjal, meghintjük borssal, vigyázva összeforgatjuk, lefedjük és hűtőbe tesszük a kész avokádósalátát.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.