Vannak dolgok, amelyek soha nem mennek ki a divatból, amolyan örök slágerek. Mint például az ételek közül a sörkorcsolyák királya, a vágott sós.
Bármennyire is olybá tűnik, hogy nálunk csak az édes receptek mennek, ennek pontosan az ellenkezője igaz.
Amíg egy idő után már a gyerekeim szólnak, hogy most egy ideig semmi, de semmi édeset ne készítsek, addig sós rágcsából soha, de soha nem tudok eleget sütni. És ezt a leghatározottabban mondom. Ahogy veszem ki a sütőből a pogácsákkal, sajtos rudakkal, ilyen-olyan sörkorcsolyákkal megrakott tepsiket, úgy tűnnek el róla szinte azonnal a frissen sült, még szó szerint forró harapnivalók.
Így aztán – miután megvolt a kellő motiváció – gondoltam egyet és feltúrtam a netet, hogy megtaláljam azt a receptet, amellyel kiválthatom a cukrászdai finomságot.
Miről van szó? A vágott sós névre hallgató, számomra ehetetlen sósságról, amely abszolút favorit a gyerekeimnél és Férjnél is. Teljesen mindegy, hogy milyen ízesítésű – mákos, köményes, sajtos, sós -, számukra a lényeg az állaga, ami egyszerre omlós és porhanyós, de közben meg olyan tömörnek is tűnik. Két próbálkozás után ki merem jelenteni: vágott sósért többet nem megyünk a szomszédba. Lehet, hogy én is nyitok egy cukrászdát? Oké, csak vicceltem…
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.