Rengeteg féle fánk létezik: csöröge, amerikai, túróból készült, sütőporos, sütőben sült, kovászos és mini, na és van almafánk is (mármint nem a kertben…).
Nagyon sokáig nem sütöttem fánkot, valahogy túl nagy feladatnak találtam, pláne, hogy drága megboldogult nagyanyám ebben (is) verhetetlen volt, akárcsak szilvásgombóc készítésben és palancsintasütésben. Máig magam előtt van a kép, ahogyáll a fatüzeléses rozoga tűzhelye előtt és csak süti és süti a fánkokat, az illat pedig beteríti az egész házat, sőt még az udvaron is érezni lehetett, hogy az utcavégi sarokházban megkezdődött a farsangi időszak… és a fánksütés véget sem érthamvazószerdáig. A fánkok csak sültek, csak sültek, de mi soha nem tudtunk betelni vele.
Na, ilyen előzmények után sokáig rá se mertem nézni egy fánkreceptre sem. De aztán lett öt gyerekem, akik meg csak ferde szemmel bírtak rám nézni, mert mi az, hogyképtelen vagyok fánkot sütni. Úgyhogy megtanultam, legalább egy fajtát, a kedvükért. Az pedig nem is lehetett más, mint a szalagos, mert az volt a kedvencem a nagyanyám összes fánkja közül, bár a családtagjaim szerint a csöröge volt a fánkok netovábbja, ami a kezei közül kikerült. Lehet, de nekem akkor is a szalagos az igazi, punktum!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.