Pár finom, bűntudat nélkül ehető desszert - receptekkel

receptek
PUBLIKÁLÁS: 2017. november 23. 14:02
Közelednek az ünnepek, és ilyenkor még az egészségtudatos életmódot folytatóknak is kijár egy kis finomság.

Közelednek az ünnepek, és ilyenkor még az egészségtudatos életmódot folytatóknak is kijár egy kis finomság.

Ha Te is közéjük tartozol, akkor a Scitec Nutrition legújabb, pillanatok alatt elkészíthető, nagyszerű ízű termékeivel a mennyei süteményekről neked sem kell lemondanod, mivel minden bűntudat nélkül fogyaszthatsz belőlük még akkor is, ha egyébként számolod a kalóriákat. Az aktív és tudatos életmód híveinek kifejlesztett Scitec Protein Brownie és Protein Muffin nem tartalmaz hozzáadott cukrot, viszont magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik.

Bár nem csak karácsonykor fogyaszthatod bűntudat nélkül ezeket az ínycsiklandó táplálék-kiegészítőket, most kifejezetten az ünnepre mutatunk neked pár könnyen elkészíthető, ötletes receptet Dudás Lili fitneszedző, életmód tanácsadó ajánlásával.

TIRAMISU

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 adagoló kanál Scitec Protein Brownie
  • annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává
  • 1 dl erős kávé
  • ½ tk rum (aroma)
  • 8-10 ek kakaópor
  • Hozzávalók a krémhez:
  • 25 dkg light mascarpone
  • 2 dl kókusztej
  • 1 adagolókanál vaníliás kazein (Scitec Night Pro)

Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral, vagy kend ki zsiradékkal. Keverd ki a Scitec Protein Brownie alapot elegendő vízzel, és a tésztát simítsd a tepsibe. Süsd kb. 15 percig, amíg érintésre rugalmas nem lesz. Közben keverd össze a krém hozzávalóit és felhasználásig tedd hűtőbe. Ha kihűlt a tészta, vágd két részre, és mindkettőt locsolgasd meg a rummal összekevert kávéval, majd kend meg a fele krémmel az egyik felét és szórd meg kakaóval. Borítsd be a másik tésztalappal, kend meg a tetejét is a maradék krémmel és szórd meg kakaóporral. Pihentesd a hűtőben legalább egy órát, utána könnyen szeletelhető lesz.

Csokis-banános brownie

Hozzávalók:

6 adagoló kanál Scitec Protein Brownie

annyi víz, hogy összeálljon tésztává

2 érett banán

ízlés szerint diétás étcsoki kockák (kb. 5 dkg)

Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral, vagy kend ki zsiradékkal. A banánt törd össze villával, és keverd össze a Scitec Protein Brownie alappal és annyi vízzel, amitől összeáll. Az étcsokit ízlés szerinti méretűre vágd össze, majd szórd a tészta tetejére. 20 percig süsd, vagy amíg a széle már megkeményedik, de a közepe még puha.

Gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 6 adagoló kanál Scitec Protein Csokis-Narancsos Muffin
  • annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává
  • 10 dkg diákcsemege durvára vágva
  • 10 dkg étcsoki durvára vágva
  • 1 közepes alma felkockázva
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék (vagy ¼ tk őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt gyömbér és őrölt szerecsendió)

Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és egy kenyérformát kenj ki zsiradékkal, vagy bélelj ki sütőpapírral. Keverd össze a Scitec Protein Muffin alapot a vízzel, és a fűszerkeverékkel, majd forgasd bele a diákcsemegét, valamint a csokidarabokat. Kb. fél óráig süsd az előkészített formában, tűpróbával ellenőrizd. Akkor jó, ha már fényes a teteje, a szélei elkezdtek elválni az edény falától, de még kissé rugalmas a közepe. Rövid ideig hagyd hűlni a formában, majd borítsd ki és rácson hűtsd ki teljesen.

Diétás Sacher torta

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 adagoló kanál Scitec Protein Brownie
  • annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává
  • 6 ek kakaópor
  • 10 dkg diétás baracklekvár

Hozzávalók a mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 ½ dkg kókuszzsír vagy vaj
  • 1 ek víz

Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és egy kb. 20 cm átmérőjű csatos tortaformát kenj ki zsiradékkal, vagy bélelj ki sütőpapírral. A tésztához keverd össze a Scitec Protein Brownie-t a kakaóporral és a vízzel, majd simítsd a tortaformába és süsd kb. fél órát, tűpróbával ellenőrizd. Akkor jó, ha már fényes a teteje, a szélei elkezdtek elválni az edény falától, de még kissé rugalmas a közepe. Hagyd hűlni a formában, majd vedd le az oldalát és rácson hűtsd ki teljesen. Közben a mázhoz olvaszd meg a csokit, a zsiradékot és a vizet, amíg egynemű és folyós nem lesz. Ha kihűlt a torta, vágd két lapra, kend meg az egyiket lekvárral, borítsd be a másikkal, majd öntsd rá a mázat és egyenletesen oszlasd el. Hagyd megdermedni, majd tálald.

Karácsonyi extra csokis-narancsos muffin

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 adagoló kanál Scitec Protein Csokis-Narancsos Muffin alap
  • annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává
  • 4 ek kakaó
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 10 dkg étcsokoládé durvára vágva
  • 10 dkg törökmogyoró durvára vágva + a díszítéshez 12 szem

Hozzávalók a krémhez:

  • 25 dkg light mascarpone
  • 2 dl kókusztej
  • 1 adagolókanál vaníliás kazein (Scitec Night Pro)
  • 5 ek kakaó

Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és béleld ki a 12 darabos muffin formát muffinpapírokkal. Keverd össze a Scitec Protein Muffin alapot a fahéjjal, a kakaóval és a vízzel, majd forgasd bele a csoki darabkákat. Töltsd meg a muffin formákat és süsd 12-15 percet, tűpróbával ellenőrizd. Vedd ki a formából és hagyd teljesen kihűlni. Közben keverd össze a krém hozzávalóit és töltsd habzsákba, vagy zárható nejlonzacskóba, aminek levágod a sarkát. Díszítsd a muffinok tetejét a krémmel, és a tetejébe nyomj egy-egy szem mogyorót.

Epres-fehércsokis-kókuszos pohárkrém málnazselével

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 adagoló kanál Scitec Protein Epres-Fehércsokis Muffin alap
  • annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 tasak Scitec Fehércsokis-Kókuszos Shake & Wait
  • 4 dl víz

Hozzávalók a zseléhez:

  • 25 dkg mirelit málna
  • 2 ek eritrit
  • 2 ek víz
  • 6 g porzselatin vagy ennek megfelelő lapzselatin beáztatva

Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral, vagy kend ki zsiradékkal. Alaposan keverd össze a Scitec Shake & Wait-et a vízzel (ne a csomagolás szerint készítsd el, hanem a hozzávalókban jelzett vízmennyiséggel), és tedd félre. Keverd össze a tészta hozzávalóit és simítsd a tepsibe. 10 perc alatt süsd készre, majd borítsd lapos felületre hűlni. Közben készítsd el a málnazselét: a málnát keverd össze az eritrittel és a vízzel, forrald fel, hagyd pár percig rotyogni, majd turmixold le és passzírozd át. Kb. 1 dl málnapürét kell, hogy kapj, ehhez 6 g porzselatin szükséges. Ha más mennyiséget kapsz, akkor ennek megfelelően változtass az arányokon.

A pohárnak megfelelő méretű karikákat szúrj ki a tésztából. Helyezz egy tésztakarikát a pohár aljára, kanalazz rá a Shake & Wait pudingból, borítsd be újabb tésztakarikával, kanalazz rá krémet, majd fedd be egy harmadik karikával, végül önts rá a málnazseléből. Tedd a hűtőbe kb. 1 órára dermedni és tálald.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.