Így erősíthetjük immunrendszerünket mielőtt beáll a tél

immunrendszer
PUBLIKÁLÁS: 2017. október 21. 17:18
Már most felvehetjük a kesztyűt a téli betegségekkel szemben. Van még bőven friss gyümölcs és zöldség, hogy egy kicsit besegítsünk az immunrendszerünknek.

Már most felvehetjük a kesztyűt a téli betegségekkel szemben. Van még bőven friss gyümölcs és zöldség, hogy egy kicsit besegítsünk az immunrendszerünknek.

Az őszi idénygyümölcsökben és zöldségekben az a jó, hogy tele vannak a szervezet számára fontos és hasznos vitaminokkal, amelyek segítenek feltölteni az immunrendszerünket. Mert ugyan még a kellemes ősz sétál a kertek alatt, de nem kell sok hozzá, hogy novemberben feljebb tekerjük a fűtést, sálat, sapkát húzzunk és elinduljunk a télbe. A sokszor fagyos, hideg szürke télbe.

Ahhoz, hogy erős immunrendszerrel fogadjuk majd az új évszakot, nem árt feltankolni a szervezetünket. De mit is együnk?

Szőlőt, amennyit csak tudunk

Vitaminok közül béta karotin- ,B1- és a B2- és C- K-vitamin-, folsav- és biotintalálható meg benne. Az ásványi anyagok közül sok foszfort,káliumot, magnéziumot és cinket tartalmaz. A sötét színű szőlő fajták sok flavonoidot is tartalmaz. A bioflavonoidok kifejezett gyulladáscsökkentő, immunerősítő tulajdonsággal rendelkeznek, és védik a szervezetet a szabadgyökök okozta sejtkárosodások ellen.

szolo

Jó érett szilvát

A szilva gazdag ásványi anyagokban(kálium, vas, magnézium), B2-, és C- vitaminban. A héja nagyon gazdagélelmi rostokban. Inulintis tartalmaz, mely prebiotikumként táplálja a hasznos probiotikus bélbaktériumokat, amire szükségünk is van, mert az ép bélflóra az immunrendszer egyik alappillére. A flavonoidoknakköszönhetően javítja a szervezet ellenálló képességet, véd a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben.

Almát

Mert ahogy a mondás tartja, napi egy alma az orvost távol tartja. Az almaB1, B2, B6-vitaminokat, folsavat, C-vitamint, kalciumot, vasat, magnéziumot,foszfort, káliumot, és cinket tartalmaz. Értékes rostanyaga apektin, ami javítja az emésztést, és béltisztító hatású. Rostanyagai a héjában találhatók, szóval szükségtelen, hogy megpucoljuk.

Paprikát

100 g paprika kb. 180 mgC- vitaminttartalmaz. AC- vitaminpedig az egyik legjelentősebb immunrendszer erősítő.

Káposztát

A kápsozta B1, B2, B3-, B6, B7- vitaminokat, folsavat, C-vitamint, káliumot,magnéziumot, nátriumot, vasat és jódot tartalmaz. Rostokban bővelkedik, ezért segíti az emésztést és az egészséges gyomornyálkahártya fenntartását.

káposzta

Diót

A diótelítetlen zsírsavai az agy számára fontosak. A benne lévő kalcium miatt fog-és csonterősítő hatású. Fehérjetartalma magas, így fogyókúra, zsírszegény diéta esetén jól kiváltja a húst. Rendszeres fogyasztása normalizálja a belek működését.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.