Már most felvehetjük a kesztyűt a téli betegségekkel szemben. Van még bőven friss gyümölcs és zöldség, hogy egy kicsit besegítsünk az immunrendszerünknek.
Az őszi idénygyümölcsökben és zöldségekben az a jó, hogy tele vannak a szervezet számára fontos és hasznos vitaminokkal, amelyek segítenek feltölteni az immunrendszerünket. Mert ugyan még a kellemes ősz sétál a kertek alatt, de nem kell sok hozzá, hogy novemberben feljebb tekerjük a fűtést, sálat, sapkát húzzunk és elinduljunk a télbe. A sokszor fagyos, hideg szürke télbe.
Vitaminok közül béta karotin- ,B1- és a B2- és C- K-vitamin-, folsav- és biotintalálható meg benne. Az ásványi anyagok közül sok foszfort,káliumot, magnéziumot és cinket tartalmaz. A sötét színű szőlő fajták sok flavonoidot is tartalmaz. A bioflavonoidok kifejezett gyulladáscsökkentő, immunerősítő tulajdonsággal rendelkeznek, és védik a szervezetet a szabadgyökök okozta sejtkárosodások ellen.
A szilva gazdag ásványi anyagokban(kálium, vas, magnézium), B2-, és C- vitaminban. A héja nagyon gazdagélelmi rostokban. Inulintis tartalmaz, mely prebiotikumként táplálja a hasznos probiotikus bélbaktériumokat, amire szükségünk is van, mert az ép bélflóra az immunrendszer egyik alappillére. A flavonoidoknakköszönhetően javítja a szervezet ellenálló képességet, véd a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben.
Mert ahogy a mondás tartja, napi egy alma az orvost távol tartja. Az almaB1, B2, B6-vitaminokat, folsavat, C-vitamint, kalciumot, vasat, magnéziumot,foszfort, káliumot, és cinket tartalmaz. Értékes rostanyaga apektin, ami javítja az emésztést, és béltisztító hatású. Rostanyagai a héjában találhatók, szóval szükségtelen, hogy megpucoljuk.
100 g paprika kb. 180 mgC- vitaminttartalmaz. AC- vitaminpedig az egyik legjelentősebb immunrendszer erősítő.
A kápsozta B1, B2, B3-, B6, B7- vitaminokat, folsavat, C-vitamint, káliumot,magnéziumot, nátriumot, vasat és jódot tartalmaz. Rostokban bővelkedik, ezért segíti az emésztést és az egészséges gyomornyálkahártya fenntartását.
A diótelítetlen zsírsavai az agy számára fontosak. A benne lévő kalcium miatt fog-és csonterősítő hatású. Fehérjetartalma magas, így fogyókúra, zsírszegény diéta esetén jól kiváltja a húst. Rendszeres fogyasztása normalizálja a belek működését.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.