A bulgur még nem nagy úr kis hazánk gasztronómiai palettáján. Török éttermeinkben török rizs névre hallgat, de a rizshez nincs köze. Ez bizony búzatöret és finom.
Forgalmazás előtt előpárolják, emiatt otthon, vagy a kissé fárasztó túrázás után rövid idő alatt elkészül. Érdemes otthon már konyhakészen bedobozolni a többi hozzávalót.
Hozzávalók 6 személyre:
Elkészítés:
A bulgurt és a vörös lencsét külön-külön enyhén sós, forró vízbe szórjuk, 5 percig takarékon melegítjük, majd 20 percig pihentetjük, mialatt teljesen beszívják a vizet és pergőssé válnak. A narancs héjához hasonlóan bemetszett és cikkenként széttört gránátalma sárgás hártyáiból kimorzsoljuk a kocsonyás magokat, elkeverjük az áfonyával, a félbe vágott és belső héjában hagyott mandulabéllel, a citromlével, mézes mustárral, szörppel.
Hozzáadjuk a langyosra hűlt bulgurhoz. Megkóstoljuk, és ha szükséges, kevés sót pergetünk rá. Megszórjuk az illatos petrezselyemzölddel, rácsepegtetjük az olívaolajat, átkeverjük. Színes, szemvidító salátánkat önálló fogásként, vagy hamuban sült fóliás burgonya társaságában is tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.