Pillanatok alatt elkészülő őszi sütemény almával és körtével

természetesen
PUBLIKÁLÁS: 2016. október 25. 14:10
Mi más szimbolizálhatná jobban az őszi hangulatot, mint egy almás-körtés cobbler?Azidőhiányban szenvedő háziasszonyok kedvenc sütije nem más, mint egy tálban sült gyümölcsös pite.

Mi más szimbolizálhatná jobban az őszi hangulatot, mint egy almás-körtés cobbler?Azidőhiányban szenvedő háziasszonyok kedvenc sütije nem más, mint egy tálban sült gyümölcsös pite.

Almás-körtés cobbler

A lényege, hogy a gyümölcsöt tesszük alulra, a tetejére pedig egy igen könnyű tésztát kanalazunk és így sütjük meg, hogy aztán langyosan, tejszínhabbal vagy anélkül a családnak felszolgálhassuk, de aztán ne csodálkozzunk, ha öt perc alatt elfogy az egész. Mert el fog fogyni!

Nagy előnye a könnyű elkészíthetőség mellett, hogy a végtelenségig lehet variálni: bármilyen szezonális gyümölcsöt felhasználhatunk hozzá, de készülhet fagyasztott alapanyagból vagy befőttből is. Nagyon kevés lisztet igényel, mégis tekintélyes mennyiség lesz belőle, amiről azonban bizton kijelenthető, hogy soha nem elég.

körtés-cobbler1

Ennyi bevezető után jöjjön maga a recept, aminek az eredetijeitt olvasható,csak egy kicsit át lett szabva egy nagyobb család méretére.

Hozzávalók
  • 8 dkg vaj/margarin
  • 22,5 dkg liszt
  • 27 dkg cukor
  • 1,5 zacskó sütőpor
  • 2,8 dl tej
  • 3 közepes körte pucolva, hámozva, felkockázva
  • 2 kisebb alma pucolva, hámozva, felkockázva
Elkészítése
  1. A sütőt melegítsük elő 180 Celsius fokra.
  2. Vegyünk elő egy közepes tepsit vagy piteformát és kockázzuk bele a vajat/margarint.
  3. Tegyük a tepsit a sütőbe és olvasszuk meg a vajat/margarint.
  4. Öntsük a robotgép táljába a lisztet, a cukrot és a sütőport, majd a tejjel keverjük csomómentesre.
  5. Vegyük ki a tepsit a sütőből. A megolvadt vajat oszlassuk el egyenletesen a tepsiben, majd szórjuk rá a gyümölcsöket.
  6. Öntsük rá a tésztát. (Nem baj, ha nem jut mindenhova belőle.)
  7. Tegyük vissza a tepsit a sütőbe és körülbelül 45 perc alatt süssük aranybarnára a cobblert.
  8. Vegyük ki a sütőből a megsült tésztát és tegyük félre egy kicsit hűlni: melegen és hidegen is egyaránt finom.
Megjegyzés
Tejszínhabot kínálhatunk hozzá (nyáron hideg vaníliafagylalttal az igazi).

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.