A fűszernövényeket a konyhában ételeink ízesítésére használjuk, pedig egészségünkre is jótékony hatást gyakorlatnak.
A helyes fűszerezést meg kell tanulni a konyhában, mert akárcsak a túlzásba vitt sózás, a túl sok fűszer is káros hatással lehet szervezetünkre. Kísérletezzünk kedvünkre a különböző fűszernövények íz világával, és figyeljük meg melyik milyen hatással van emésztésünkre, vagy szervezetünkre.
Ánizs
Az ánizst ritkán használjuk a napi főzés során, helyette süteményekbe, vagy házilag elkészített likőrökbe keverjük bele. Pedig az ánizs nagyon jó hatással van emésztésünkre, segít megelőzni a felfúvódást, a puffadást, és meggátolja az emésztési zavar kialakulását.
Ezen kívül jó hatással a vérkeringésre, és enyhíti az asztma tüneteit. Mivel nagyon erős intenzív az íze, így csak óvatosan tegyük az ételbe, de remekül harmonizál a süteményekbe, karácsonykor a mézeskalács fontos kelléke, vagy gomba mellé is jól társítható.
Babér
A babér egy jól ismert fűszernövény, amelyet leginkább a krumplifőzelék mellé, vagy a vadas mártásba használunk. Jellegzetes pikáns kissé keserű íze leginkább a savanyú ételekhez illik jól, de vadhúsok mellé, illetve burgonyás ételkehez is bátran adhatjuk. A babér remek gyógyír lehet a légzőszervi megbetegedésekre, illetve nyugtató, alvássegítő hatással is rendelkezik.
Bazsalikom
A bazsalikom az olaszos, illetve a paradicsomos ételekhez illek remekül. Egy csipet friss bazsalikom gyorsan felpezsdíti vérkeringésünket, erősíti a gyomrot, és segíti az emésztést. Főzésnél az étellel együtt főzik, de hideg ételek, vagy saláták mellé is adhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.