Süssünk cseresznyés-rácsos süteményt!

sütemény
PUBLIKÁLÁS: 2016. június 08. 14:00
Nagyszüleink finom rácsos süteményét lehetetlen utánozni. Lehetett az diós, gyümölcsízzel készített, meggyes, mákos, mindenhogyan szerettük. Íme a cseresznyés rácsos sütemény receptje! Érdemes kipróbálni!

Nagyszüleink finom rácsos süteményét lehetetlen utánozni. Lehetett az diós, gyümölcsízzel készített, meggyes, mákos, mindenhogyan szerettük. Íme a cseresznyés rácsos sütemény receptje! Érdemes kipróbálni!

Cseresznyés rácsos sütemény

Hozzávalók
  • 50dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1/2 dl tej
  • 1 sütőpor
  • 1 egész tojás és egy tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál méz.
  • Töltelékhez: 1000 g cseresznye, 200g cukor, 2g fahéj, 100g zsemlemorzsa, 50g vaníliás cukor.
cseresznyés sütiA rácsos cseresznyés sütemény elkészítése: A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a porcukorral, a mézzel, a tojásokkal, vaníliás cukorral, tejjel és a sütőporral. Jól összegyúrjuk, és a tészta kétharmadát kinyújtjuk, tepsibe tesszük, és rárakjuk a cseresznye tölteléket. A cseresznye töltelék elkészítése: A cseresznyét kimagvazzuk, fahéjjal, cukorral ízesítjük, majd hozzákeverjük a zsemlemorzsát. A megmaradt tésztából ceruza vastagságú rudakat sodrunk, és a cseresznyés töltelék tetejét berácsozzuk. Megkenjük a tetejét tojássárgákával, és középmeleg sütőben megsütjük. Tálaláskor kockákra vágjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.