Recept - Karácsonyi gránátalma grappa

gyümölcs
PUBLIKÁLÁS: 2015. december 25. 11:56
Szeretne valami olyan egyedi ünnepi italtkarácsonyra, amelyet egyik boltban sem lehet megvásárolni? Akkor készítsen el az elegáns gránátalma grappát!

Szeretne valami olyan egyedi ünnepi italtkarácsonyra, amelyet egyik boltban sem lehet megvásárolni? Akkor készítsen el az elegáns gránátalma grappát!

A gránátalma a mitológiában az alvilág istennőjét jelképezi, így nem csoda hogy ez a csodaszép gyümölcs magja, ősidők óta termékenység szimbóluma Érdemes a konyhában is kipróbálni, hiszen remekül illik szirupokhoz, zselékhez, és salátákhoz.

karacsonyi_cikkek3

Hozzávalók

  • 1 gránátalma
  • 1 liter grappa
  • Fahéjrúd
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 gramm nádcukor
granatalmale-3

A gránátalma magjait távolítsuk el, majd a héját tegyük egy konyhai törlőpapírra, majd szárítsuk ki kb. 4 nap alatt meleg helyen. A kiszáradt héjat fahéjjal és a citromhéjjal együtt tegyük bele a grappába, majd oldjuk fel benne a nádcukrot, öntsük bele az üvegbe és tartsuk így meleg helyen kb. 3 hétig. Időnként rázzuk fel az üveg tartalmát. A három hét elteltével szűrjük át az üveg tartalmát, majd a folyadékot töltsük vissza az üvegbe.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.