Karácsonyi édességek haspókoknak! - Csokis keksz

egészséges étkezés
PUBLIKÁLÁS: 2015. december 08. 14:23
Aranybarna diós bejgli, gőzölgő karácsonyi kalács, roppanó csokis keksz - a legjobb vendégvárók az ünnepekre.

Aranybarna diós bejgli, gőzölgő karácsonyi kalács, roppanó csokis keksz - a legjobb vendégvárók az ünnepekre.

Csokis keksz

Hozzávalók

  • 7 dkg vaj
  • 10 dkg teljesk. tönkölyliszt
  • 5 dkg fehérliszt
  • 1 tk sütőpor/szódabikarbóna
  • 3 ek kakaópor / karópor
  • fahéj ízlés szerint

csoki1

  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tojás
  • 4-5 dkg étcsoki
  • 3-5 ek méz (ízlés szerint - én 3-at tettem bele)

Elkészítés

A vajat összemorzsoljuk a liszttel és a kakaóporral, hozzáadjuk a fahéjat, szódabikarbónát, majd a "nedves" összetevőket, és a végén beletördeljük a csokit.

Miután összegyúrtuk, betesszük 1 órára a hűtőbe, hogy a vaj visszaszilárduljon, és nyújtható tésztát kapjunk. Majd kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm vastagságúra, és (keksz/pogácsa) formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, majd betesszük az előmelegített sütőbe. 180 C/13 perc. Utána hagyjuk kihűlni. Keksz állagú kekszet fogunk kapni, (vagyis nem lesz puha).

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.