Bortorta recept a bor kedvelőinek!

csokoládé
PUBLIKÁLÁS: 2015. november 13. 13:25
A csokitortát mindenki ismeri. A finom desszertbor hozzáadásával készült pikáns sütemény receptjét viszont már annál kevesebben. Pedig aki egyszer megkóstolta, egészen biztosan újabb kedvenccel bővíti a repertoárját!

A csokitortát mindenki ismeri. A finom desszertbor hozzáadásával készült pikáns sütemény receptjét viszont már annál kevesebben. Pedig aki egyszer megkóstolta, egészen biztosan újabb kedvenccel bővíti a repertoárját!

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dl desszertbor
  • 1 db zsemle
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg tortabevonó csokoládé
  • 20 dkg vaj

bortorta

A bortorta elkészítése:

A zsemlét megáztatjuk a borban.A tojás sárgáját 10 dkg cukorral habosra keverjük, a zsemlét kinyomkodjuk és elmorzsolva hozzáadjuk a tojások sárgájához, valamint a lereszelt csokoládét is, és jól összedolgozzuk.

A tojásfehérjét a megmaradt 10 dkg cukorral kemény habbá verjük.A hab felébe beledolgozzuk a diót, majd a masszát, ezután hozzáadjuk a hab másik felét.Egy 26 cm-es kerek tortasütőt vastagon kivajazunk és beleöntjük a tésztát.Előmelegített sütőben 30 percig 200°-on sütjük, utána levesszük 150°-ra és még ugyanennyi ideig sütjük. Tűpróba.Amikor kész, levesszük róla a tortasütőt és hagyjuk kihűlni, majd ráreszeljük a csokoládét.

Ezt a fantasztikus receptet a finomlesz.hu oldalon találtuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.