A csokitortát mindenki ismeri. A finom desszertbor hozzáadásával készült pikáns sütemény receptjét viszont már annál kevesebben. Pedig aki egyszer megkóstolta, egészen biztosan újabb kedvenccel bővíti a repertoárját!
Hozzávalók:
A bortorta elkészítése:
A zsemlét megáztatjuk a borban.A tojás sárgáját 10 dkg cukorral habosra keverjük, a zsemlét kinyomkodjuk és elmorzsolva hozzáadjuk a tojások sárgájához, valamint a lereszelt csokoládét is, és jól összedolgozzuk.
A tojásfehérjét a megmaradt 10 dkg cukorral kemény habbá verjük.A hab felébe beledolgozzuk a diót, majd a masszát, ezután hozzáadjuk a hab másik felét.Egy 26 cm-es kerek tortasütőt vastagon kivajazunk és beleöntjük a tésztát.Előmelegített sütőben 30 percig 200°-on sütjük, utána levesszük 150°-ra és még ugyanennyi ideig sütjük. Tűpróba.Amikor kész, levesszük róla a tortasütőt és hagyjuk kihűlni, majd ráreszeljük a csokoládét.
Ezt a fantasztikus receptet a finomlesz.hu oldalon találtuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.