A spárga párolva a legfinomabb, de kirántva, és tésztákhoz is nagyon finom. Úgy tartják, hogy ha sok spárgát eszünk, megőrizhetjük a fiatalságunkat! Alacsony kalóriatartalma miatt pedig a fogyókúrázók is üdvözlik.
Magas kálium-, magnézium-, és kalciumtartalma a legegészségesebb zöldségek közé sorolja. Emellett gazdag C-, Bés E-vitaminban is. Szerencsére párolás közben sem veszíti el vitamintartalmát.
Íme egy gyors és finom vacsora spárgával!
Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A csirkemellet 8 vékony szeletre vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk. Egy-egy szelet vékonyra szelt sonkát helyezünk a hússzeletekre, ráteszünk 3-4 zöld spárgát, majd szorosan feltekerjük. Fogpiszkálóval megtűzdeljük. Egy kerámiatál alját vékonyan megkenjük olívaolajjal, ráhelyezzük a göngyölt csirkemelleket, a húsok tetejét is megkenjük olajjal, megszórjuk durvára darált borssal, majd 25-30 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.