A tökmagolajolyan különlegesen komplex íz, hogy nem érdemes nagyon sok mindennel összekavarni, mert elveszti lényegét. „A kevesebb több” elve alapján működik, piszkosul finom lila-, és vöröshagymán, krumplin, uborkán, borsón, salátán, de a nagy kedvenc nálam a kukoricára löttyintett kanálkányi tökmagolaj. Nem kell semmi fűszer, egyéb adalék. Egy nyamvadt kukoricakonzervet felbontok, nyakon öntöm olajjal és már habzsolható. Kísérletezéseim borzalmas kudarcot vallottak, amikor ecetes alapú salátákba csöpögtettem a fekete aranyból. Ne próbáljátok ki, felháborítóan pocsék lett. A nagy kedvencem, az olívabogyó sem fog összebarátkozni soha vele.
Viszont a húsok mellé feltálalt köretek, tört krumpli, rizs szépen harmonizálnak a tökmagolajjal, de arra készüljetek, hogy a gyerekek lefordulnak a székről, főleg azok akiknek még a húslevesből is ki kell operálni minden zöldet. A legnagyobb örömet és ízlelőbimbó-sokkot azonban azöld túrószerezte számomra. Ez tulajdonképpen nem más, mint egy sima körözött, amelybe piros paprika helyett tökmagolaj kerül. Helyettesíthetjük a hagymát snidlinggel, kevesebb só és bors javallott, de az egész köményt ki ne hagyjátok belőle. Vannak akik tejföl helyett vajjal keverik be ezt a finomságot. Forrás: turistamagazin.hu Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.