Hétvégi finomság: spárgás lepény

természetesen
PUBLIKÁLÁS: 2015. május 30. 15:00
A spárgaalacsony kalóriatartalmú, tápanyagokban viszont igen gazdag. Jó forrása a könnyen emészthető rostoknak, folsavnak, káliumnak, A-, B-, C-, E-, K-vitaminoknak. Kifejezetten lúgos kémhatású, semlegesíti a vér savasságát, eltávolítja a salakanyagokat, így kifejezetten ajánlott a szervezet tisztítására.Zöldfűszeres, spárgás lepényZöldfűszeres spárgás lepényHozzávalók:
  • 1 csomag spárga
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 doboz krémsajt
  • 4 db szardellafilé
  • friss fűszernövények: 1 szál rozmaring, 2 szál kakukkfű, 6 levél bazsalikom
Elkészítése:
  • A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.
  • Vágjuk le a spárga végéről a fás szárat, kb. 1-2 cm-et, és mossuk meg.
  • Öntsük robotgépbe a krémsajtot, adjuk hozzá a fűszernövényeket, a szardellát, és jó alaposan keverjük össze.
  • Egy tepsibe terítsük ki a leveles tésztát a hozzá csomagolt sütőpapírral együtt. Egyenletesen kenjük be az ízesített krémsajttal. Mindenhová jusson, még a szélekre is. Szépen sorba tegyük rá a spárgát. Majd 1-1 cm-et hajtsunk fel a lepény minden oldalából.
  • Mehet is az előmelegített sütőbe. 25 perc alatt a spárga vaj puha lesz, a lepény szélei pedig szép piros ropogósra sülnek.
Zöldfűszeres, spárgás lepényZöldfűszeres, spárgás lepénykenyerotthon.hu
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.