Hétvégi finomság: spárgás lepény
természetesen PUBLIKÁLÁS: 2015. május 30. 15:00
A spárgaalacsony kalóriatartalmú, tápanyagokban viszont igen gazdag. Jó forrása a könnyen emészthető rostoknak, folsavnak, káliumnak, A-, B-, C-, E-, K-vitaminoknak. Kifejezetten lúgos kémhatású, semlegesíti a vér savasságát, eltávolítja a salakanyagokat, így kifejezetten ajánlott a szervezet tisztítására.
Zöldfűszeres spárgás lepényHozzávalók:- 1 csomag spárga
- 1 csomag leveles tészta
- 1 doboz krémsajt
- 4 db szardellafilé
- friss fűszernövények: 1 szál rozmaring, 2 szál kakukkfű, 6 levél bazsalikom
Elkészítése:- A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.
- Vágjuk le a spárga végéről a fás szárat, kb. 1-2 cm-et, és mossuk meg.
- Öntsük robotgépbe a krémsajtot, adjuk hozzá a fűszernövényeket, a szardellát, és jó alaposan keverjük össze.
- Egy tepsibe terítsük ki a leveles tésztát a hozzá csomagolt sütőpapírral együtt. Egyenletesen kenjük be az ízesített krémsajttal. Mindenhová jusson, még a szélekre is. Szépen sorba tegyük rá a spárgát. Majd 1-1 cm-et hajtsunk fel a lepény minden oldalából.
- Mehet is az előmelegített sütőbe. 25 perc alatt a spárga vaj puha lesz, a lepény szélei pedig szép piros ropogósra sülnek.

kenyerotthon.hu 
A legfrissebb hírekért kövess minket a
Bors Google News oldalán is!